E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street rekorların ardından düşüşle açıldı---

Wall Street rekorların ardından düşüşle açıldı

Wall Street rekorların ardından düşüşle açıldı
19 Nisan 2021 - 16:37 borsagundem.com

Amerikan borsaları üç ana endeksin %1’in üzerinde getiri sağladığı, Dow Jones ve S&P 500 endekslerinin üst üste rekor kırdığı haftanın ardından yeni haftaya düşüşle giriş yaptı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Cuma günü Dow Jones’ta kaydedilen rekor kapanışın ardından haftaya düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,16 düşüşle 34.144,93 puanda, S&P 500 Endeksi %0,16 azalışla 4.178,68 puanda, Nasdaq Endeksi ise %0,42 ekside 13.992,92 puanda işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %0,0187 yükselişle %1,603 oranında değerleniyor.

Kripto para birimi Bitcoin’in Pazar günü 53 bin dolara kadar düşüşünün ardından 65 bin 500 seviyelerine ulaşması ABD borsalarındaki yatırımcıların hafta sonundaki en büyük gündem maddesi oldu. Bununla birlikte önde gelen bir Çin Merkez Bankası yetkilisince Bitcoin’in “yatırım alternatifi” olarak nitelendirilmesi kripto para yatırımcılarında büyük yankı uyandırdı. Pekin yönetiminin dört yıl öncesinde kripto para ticaretinde uyguladığı baskının ardından söz konusu tavır değişikliği Bitcoin için oldukça önemli görülüyor.

Perakende yatırımcıların ABD’de en çok tercih ettiği hisselerden olan GameStop, CEO George Sherman’ın gün içerisinde görevinden ayrılacağını açıklamasının ardından sert bir yükselişe geçti. GameStop vadeli piyasalarda %12 artarak hisse fiyatını 173 dolara taşıdı. GameStop yönetim kurulu Sherman’ın yerine yüksek profilli bir CEO adayı arıyor.

Dow Jones hissesi Coca-Cola beklentileri aşan bilanço paylaşımının ardından sınırlı bir yükseliş gösterdi. Coca-Cola’dan yapılan açıklamada Kuzey Amerika ve Batı Avrupa’nın korona virüsün etkilerini beklenenden daha uzun süre hissetmesi nedeniyle ilk çeyrekteki talebin geçen yıla göre değişmediği belirtildi.

Borsagundem.com’un derlediği verilere göre Dow Jones Endeksi geçtiğimiz Cuma günü rekor kapanışla haftayı sonlandırmıştı. 30 hisselik endeks Perşembe günü tarihinde ilk kez 34 bin doların üzerinde kapanış yapmıştı. S&P 500 Endeksi de geçtiğimiz haftayı üst üste rekorlarla kapattı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi ise Şubat ayı rekor seviyesinden sadece %0,3 uzakta yeni haftaya başlıyor. Wall Street geçtiğimiz hafta üç ana endeksinin de %1’in üzerinde yükseldiği bir haftayı geride bıraktı. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvilleri ise geçen ay 14 ayın zirvesine ulaşmasının üzerine kaydettiği düşüşün ardından halen %1,6 sınırında değerleniyor.

ABD borsaları için kritik tahmin

 

Dogecoin 52 milyar doları geçti!

 

Dogecoin balinaları: Yarısı 12 cüzdanda!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)