E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street rallisinde ‘sat’ sinyalleri güçleniyor---

Wall Street rallisinde ‘sat’ sinyalleri güçleniyor

Wall Street rallisinde ‘sat’ sinyalleri güçleniyor
02 Mart 2021 - 14:15 borsagundem.com

Bank of America’nın yaptığı açıklamaya göre piyasalarda aşırı iyimserlik ‘sat’ sinyali. Bankanın boğa piyasası ölçütü şimdi ortalamanın altında getirilere işaret ediyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street stratejistlerinin borsalara yönelik iyimserliği, geçmişte hisseler için zor bir döneme işaret eden seviyelere yakın. Bank of America’nın (BofA) stratejistlerinin boğa piyasası tutumları ölçütü, geçmişe bakıldığında hisseler için ayı piyasasına yakın bir seviyede.

Bloomberg’in haberine göre ölçüt, satış tarafındaki stratejistlerin ortalama hisse dağılımı önerilerini değerlendiriyor ve Savita Subramanian liderliğindeki stratejist ekibine göre, bir satış sinyalini tetiklemeye oldukça yakın.

Stratejistler, “bu gösterge ‘sat’ sinyaline en fazla 2007 yılının haziran ayında yaklaşmıştı. Bunun ardından genellikle 12 ay boyunca -%13 seviyesinde getiriler görüyoruz” dedi ve mevcut seviyelerin önümüzdeki yıl ortalamanın altında getirilere işaret ettiğini söyledi. Açıklamanın devamında, “Wall Street’te boğa piyasası taraftarlığının tam tersine işaret eden bir gösterge olduğunu gördük” ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz hafta yükselen tahvil verimlerinin hisseler üzerindeki etkisinin ne olacağına yönelik endişeler pazartesi günü ABD hisselerinin haziran ayından bu yana en büyük ilerlemesini göstermesiyle birlikte ortadan kalktı. İyimserlik, şubat ayında borsa yatırım fonlarına akan nakit miktarında da görülüyor. Yatırımlardaki artışın nedeni ise ekstra mali teşvik beklentisi ve korona virüs aşılarının büyümeyi destekleyeceği yönündeki tahmin oldu.

S&P 500 yıl başından bu yana %4 yükseliş gösterdi ve son 12 ayda %32 arttı. Bank of America’nın ölçütü ise şubat ayında 1 puan artarak %59,2’ye ulaştı. Bank of America ekibi, “mevcut seviyelere bakıldığında 12 aylık getirilerin %7 seviyelerinde olacağı görülüyor. Bu ise küresel finansal krizin sonundan bu yana 12 aylık ortalama getiri beklentisi olan %16’dan çok daha zayıf bir görünüm” dedi.

Yatırımcıların şimdilik tahvil piyasalarında görülen hareketliliği kabullendiği görülürken, bu hareketliliğin devam etmesi, özellikle de reel verimler artmaya devam ederse yeni bir satış dalgasına neden olabilir.

ABD hisseleri ve enflasyona göre düzenlenmiş hazine tahvili verimleri, geçtiğimiz hafta son beş yılın en negatif seviyesine düştü. Bu durum ise reel verimlerin daha fazla artmasının S&P 500 endeksine zarar verebileceğini gösteriyor.

Borsalardaki rotasyon ticareti gereğinden fazla hızlı

 

Hisseler tahvil fırtınasını atlatabilir

 

ABD vadeliler düşüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)