E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisWall Street neden Bitcoin lotosunu oynuyor?---

Wall Street neden Bitcoin lotosunu oynuyor?

Wall Street neden Bitcoin lotosunu oynuyor?
19 Kasım 2020 - 10:36 borsagundem.com

Bitcoin yükselişini sürdürerek 18,000 dolar seviyesine ilerledi. Bitcoin rallisinin benzersiz özellikleri var

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bugünlerde Bitcoin’de devam eden rallinin iki benzersiz özelliği var. Birincisi, rallinin perakende heyecanı olmaksızın sürüyor olması. İkincisi ise, bu ralliye altın, hisseler ya da diğer kripto paraların eşlik etmiyor olması.

Bitcoin’deki rallinin diğer alanlarda görülmemesi özellikle ilginç çünkü bugün, finansal piyasaların durumu oldukça güvencesiz. Korona virüs vakaları giderek artıyor ve ABD dengesiz bir başkanlık değişimi sürecinde. Tüm bunların ortasında yatırımcılar kripto paraya yöneliyor.

Üstelik bu rallinin liderleri eskiden olduğu gibi spekülatörler değil. Paul Tudor Jones ve Bill Miller gibi Wall Street efsaneleri, enflasyon ve dolardaki devalüasyonu almak istemedikleri bir risk olarak gördükleri bir piyasa ortamında, altına dijital bir alternatif olarak görüyor.

Forbes'un haberine göre Bitcoin’in bu kullanım alanını kabul edecek olursak, neden popülerlik kazandığını anlamak güç olmayacak. Küresel negatif getirili borç rekor seviyesinde ve görünen o ki, aşı haberinin üzerine, ekonomik teşvike yönelik girişimler de gelecek. Enflasyon ve devalüasyon şimdi gerçekleşmiyor olabilir. Ancak Bitcoin tarihteki her varlıktan daha yüksek bir seviyede temelinde yatan potansiyele doğru ilerliyor.

Piyasalar iyileşme tahminlerine oynarken, reflasyonun enflasyona dönme ihtimali dile getiriliyor. Bitcoin’in hiper enflasyona karşı bir önlem olarak kullanılma ihtimalindeki küçük bir artış bile, fiyatta dev bir tepkiyi getirecek. Zira, bu durum finansal sistemin sonsuza dek değişeceğine yönelik bir tahmin.

Diğer bir değişle, Bitcoin’in durumu oldukça merak uyandırıcı ve Ekim ayında Nasdaq’tan ayrılış gösterdiğinden beri bu durum değişmedi. 

Ancak Bitcoin halen çok riskli ve çok volatil. Tam da bu yüzden Wall Street’in Bitcoin’e ihtiyacı var. Risk getiri anlamına gelir ve yatırımcılar getiri elde etmek istiyor.

Veriler yatırımcıların rekor bir hızla yeniden hisselere döndüğünü gösteriyor ancak Nasdaq Eylül ayından beri yeni bir rekor kırmadı. Aynı zamanda Pfizer ve Moderna’nın dünyayı kurtarabilecek açıklamalarının ardından S&P 500 yalnızca %2,5’lik bir yükseliş gösterdi. Altın iyi performans göstermiyor ve tahvillerde üç aydır devam eden bir satış dalgası var. Dahası, hazine bonolarının getirileri enflasyon, ekonomik veriler ya da ABD Merkez Bankası (FED)’nın politika değişimlerinden bağımsız bir şekilde yükselmeye devam ediyor. 

Dolayısıyla Bitcoin rallisinin açıklamalarından biri, yatırımcıların hazine arzının etkisini, ekonomik teşvik üzerinden değerlendirdiğini gösteriyor.

Her şeyin beklemede olduğu bir piyasada, portföy yönetiyorsanız ve teknoloji ve tahviller gibi en güvenilir boğa piyasaları son çeyrekte düşüş gösterdiyse, neden yatırımcılar kazanma şansının yükseldiği bir alanda deneme yapmasın?

Bu rallinin alıcıları yüksek risklerle oynuyor ancak sistem değişmedi. Balonu yaratanın milyarderler olması, rallinin balon olmadığı anlamına gelmiyor.

Goldman Sachs emtia beklentilerini güncelledi

 

Bitcoin’in bir sonraki hamlesinin 5 işareti

 

ABD borsaları korona kâbusuyla günü ekside kapadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)