E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street karışık seyirle açıldı---

Wall Street karışık seyirle açıldı

Wall Street karışık seyirle açıldı
14 Haziran 2021 - 17:03 borsagundem.com

Hafta içerisinde gerçekleşecek FED toplantısını bekleyen ABD borsaları yeni güne karışık seyirle başladı. Yatırımcılar teknoloji hisselerindeki ve Bitcoin’deki toparlanmayı takip ediyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni haftaya ABD Merkez Bankası toplantısının gölgesinde karışık seyirle açıldı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,32 düşüşle 34.368,44 puanda, S&P 500 Endeksi %0,13 azalışla 4.242,10 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,22 yükselişe 14.100,63 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0303 yükselişle %1,483 seviyesinde değerleniyor.

Yatırımcıların önemli bir ABD Merkez Bankası toplantısını beklerken S&P 500 Endeksi yeni haftada rekor seviyesinin gerisinde kaldı. Endeks bir önceki seansta rekor seviyede kapandıktan sonra sabit düşüşle işlem gördü. Dow Jones Endeksi de Wall Street’te düşüş gösteren endekslerin arasındaydı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi %0,1’in üzerinde yükseldi.

Yatırımcılar tahvil getirileri düştükçe büyüme ve teknoloji hisse senetlerine bir şans daha veriyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri Cuma günü üç ayın en düşük seviyesi olan %1,43'ün altına geriledi. Teknoloji hisselerine odaklanan Cathie Wood’un ünlü borsa yatırım fonu Ark Innovation geçen hafta yaklaşık %6’lık bir geri dönüş gösterdi.

Wall Street’te bugünün en önemli gündem maddelerinden birisi de kripto para birimleriydi. Tesla CEO’su Elon Musk, Pazar günü bitcoin madencilerinin temiz enerji kullandığına dair onay aldıktan sonra Bitcoin işlemlerini kabul etmeye devam edeceğini açıklamıştı. Bitcoin gün içerisinde efsane yatırımcı Tudor Jones’un CNBC’deki açıklamalarıyla bir destek daha aldı. Jones, “Bitcoin’i bir portföy çeşitlendiricisi olarak seviyorum. Herkes bana Bitcoin’imle ne yapmak istediğimi soruyor. Kesin olarak bildiğim tek şek portföyümde %5 altın, %5 Bitcoin, %5 nakit ve %5 emtia bulundurmak istediğim” ifadelerine yer verdi.

Bitcoin art arda gelen destekleyici açıklamaların sonrasında %12’lik yükseliş gösterdi ve 40 bin dolar seviyesinin yukarısında tutundu. Aynı zamanda bol miktarda Bitcoin sahibi olan elektrikli araba şirketi Tesla güne %1 yükselişle başladı. Apple, Nvidia ve Zoom gibi diğer kilit teknoloji hisselerinde de yükseliş görüldü.

FED’in iki gün sürecek politika toplantısı bu hafta yatırımcıların ana gündemini belirleyecek. Yatırımcılar toplantıdan herhangi bir politika değişikliği kararı beklenmese FED’in faiz oranları, enflasyon ve ekonomi hakkında yapacağı açıklamalar borsaların yönünü belirleyebilir. FED son çeyrek güncellemesinde faiz oranlarını 2023'e kadar sıfıra yakın tutacağını açıklamasının ardınan Wall Street Journal’ın Pazartesi günkü haberine göre gelecek toplantıda muhtemelen kur artışı tahminini yükseltebilir.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre, FED Başkanı Jerome Powell, merkez bankasının Çarşamba günkü açıklamasını yayınlamasının ardından basına konuşacak. Yatırımcılarsa özellikle beklenenden daha yüksek gelen enflasyon rakamlarını göz önünde bulundurarak FED’in varlık alımı politikalarını ne zaman sonlandırmaya başlayabileceğine dair ipuçlarını arayacak.

Borsalar FED toplantısından ne bekliyor?

 

Wall Street’in yeni sorusu Bitcoin’in geleceği

 

Ünlü ekonomistten çarpıcı borsa tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)