E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street için yeni bilmece Trump'ın azli---

Wall Street için yeni bilmece Trump'ın azli

Wall Street için yeni bilmece Trump'ın azli
26 Eylül 2019 - 13:46 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın azli için resmi girişimde bulunulması soya fasulyesinden dolara kadar her şeyin fiyatında hareketlenmeye neden olacak bir potansiyele sahip

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, sadece birkaç dakika süren açıklamasında Başkan Trump’ın azli için resmi girişiminde bulunduklarını söyledi.

Başkan Trump'ın olası azli soya fasulyesinden hisse senetlerine, tahvillerden ABD Doları'na kadar her şeyin fiyatında hareketlenmeye neden olacak bir potansiyele sahip. Sorun ise tüm bu fiyatların hangi yöne gideceği. Traderlar, piyasaları önceki başkanlarla kıyaslanamayacak kadar çok etkileyen, öngörülemeyen başkanı yerinden etme çabasının etkilerini değerlendirmede zorlanacak. Üstelik Trump, başkanlığına yönelik birçok ciddi tehdidin de üstesinden geldi.

Trump'ın Ukraynalı mevkidaşından Demokrat Partili rakibi Joe Biden'ı araştırmasını istediği telefon konuşmasının dökümünü yayınlanmışken, siyaset ve tabii ki piyasaların önünde ne olduğu kesin olmaktan çok uzak.

Tallbacken Capital Advisors LLC CEO'su Michael Purves, Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta “Bu konuyu şu anda trade edemezsiniz, bu imkansız. Çok fazla farklı senaryo var. Bu Biden'ı destekler mi? Biden'a zarar verir mi? Elizabeth Warren'ı destekler mi? Hızını artırması durumunda Trump'a ne olur? Azil süreci ilerlerse Senato Cumhuriyetçilerin kontrolündeyken gerçekleşecek mi? Çok fazla farklı senaryo var, öyle ki neredeyse yok saymanız ve sadece normalde yapacağınız şekilde yatırım yapmayı sürdürmeniz gerekiyor.” dedi.

Bu güçlü bir tavsiye olabilir. Ancak Wall Street'teki birçokları için bu durumu görmezden gelmek bir seçenek değil, özellikle de kritik önemde olacak dördüncü çeyrek yaklaşırken. (BloombergHT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)