E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street güne yükselişle başladı, teknoloji fırladı---

Wall Street güne yükselişle başladı, teknoloji fırladı

Wall Street güne yükselişle başladı, teknoloji fırladı
09 Mart 2021 - 17:34 borsagundem.com

ABD borsası tahvil faizlerindeki gerileme ile yükselişle açıldı.

New York borsası, güne yükselişle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi, 150 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 0,58 artışla 31.985,56 puandan işlem gördü.

S&P 500 endeksi yüzde 1,18 yükselişle 3.866,30 puandan ve Nasdaq endeksi yüzde 2,42 artarak 12.914,62 puandan işlem görmeye başladı.

Endeksler, ekonomik destek paketi iyimserliği, tahvil faizlerindeki gerileme ve teknoloji hisselerindeki toparlanmanın etkisiyle pozitif bir seyir izledi. 

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının etkilerine yönelik 1,9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketinin hafta sonu Senato'da onaylanmasının ardından yarına kadar Temsilciler Meclisi'nde oylanarak bu hafta içerisinde ABD Başkanı Joe Biden'ın imzasına sunulması bekleniyor. 

Tahvil piyasasının seyri de piyasaların odağındaki yerini koruyor. Dün yüzde 1,61'e kadar tırmanan ABD'nin 10 yıllık tahvil faizleri, yüzde 1,52'ye kadar geriledi. 

Yerli yatırımcı banka hissesi aldı

SPAC şirketlerinin sonu yaklaşıyor mu?

GameStop hisseleri yeniden yükselişe geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)