E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street güne karışık seyirle başladı---

Wall Street güne karışık seyirle başladı

Wall Street güne karışık seyirle başladı
13 Nisan 2021 - 16:38 borsagundem.com

Wall Street borsaları karışık seyirle açıldı. Dow Jones’taki düşüşte Johnson & Johnson şirketinin tek dozlu Kovid aşısının ABD’de durdurulması kararı etkili oldu.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe karışık seyirle başladı başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,25 düşüşle 33.660,91 puanda, S&P 500 Endeksi yatay seyirde 4.128,09 puanda, Nasdaq Endeksi ise %0,53 yükselişte 13.923,48 puanda işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %0,0043 düşüşle %1,664 oranında değerleniyor.

New York Borsası’nda Dow Jones’taki düşüşte ABD Gıda ve İlaç Dairesi’yle (FDA)ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin(CDC) Johnson & Johnson şirketinin ürettiği tek dozluk Kovid aşısının uygulanmasının durdurulmasını önermesi etkili oldu. Federal sağlık kurumları aşıyı olan altı kişide nadir ve ciddi bir kan pıhtılaşması sorunu gördüklerini açıkladı. Açıklamanın ardından Dow Jones hissesi Johnson & Johnson vadeli işlem piyasalarında %2,5 düştü.

Johnson & Johnson konuyla ilgili yaptığı açıklamada nadir görülen kan pıhtılaşması sorunlarıyla Kovid aşısı arasında “net bir nedensellik ilişkisi olmadığını” açıkladı. ABD’li ilaç devi aynı açıklamada düzenleyici kanallarla birlikte çalıştıklarını açıkladı. Kan pıhtılaşması vakalarının altısı da 18 ve 48 yaşları arasındaki kadınlarda görüldü. Semptomlar aşının yapılmasından 6 ila 13 gün sonrasında gerçekleşti. CDC vakaların daha ileri bir biçimde gözden geçirilmesi için Çarşamba günü Bağışıklama Uygulamaları Danışma Komitesi’ni toplayacaklarını belirtti. FDA’de vakalar üzerinde araştırma yaptıklarını belirtiyor.

Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre Dow Jones ve S&P 500 endeksleri üç seanslık yükseliş serisini sonlandırarak haftaya düşüşle başlamıştı. New York Borsası endeksleri Cuma günkü rekor kapanışın ardından Pazartesi günü gerilemişti. Teknoloji ağırlıklı endeks Nasdaq da Pazartesi günü iki günlük yükseliş serisinin ardından düşüş göstermişti. Endeksin Pazartesi günkü kapanışıyla Şubat ayındaki rekor kapanışı arasında %1,7’lik fark bulunuyor.

Borsalarda aşırı iyimserliğin büyük riskleri var

 

Bir aşıda daha pıhtılaşma sorunu

 

Borsada tarihi halka arz heyecanı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)