E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarWall Street felaket uzmanı: Kripto baharı kaçınılmaz---

Wall Street felaket uzmanı: Kripto baharı kaçınılmaz

Wall Street felaket uzmanı: Kripto baharı kaçınılmaz
05 Ekim 2022 - 14:41 borsagundem.com

Wall Street’te geçirdiği uzun tecrübelerin ardından kripto para piyasalarına geçiş yapan Bill Noble, felaketleri haber vermekle ün yapmış olsa da bu kez piyasalarla ilgili olumlu bir portre çiziyor: Kripto baharı kaçınılmaz.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasalarında yaşanan çöküş yeni bir yükselişin ne zaman gerçekleşeceği konusunda yatırımcıları beklentiye sokuyor. Makro ekonomik koşullar ve Fed’in rekor faiz artırımlarıyla durulan piyasalar gibi kripto para piyasalarında da sessizlik hakim.

Ta ki bu haftaya kadar. ABD imalat verilerinin açıklanmasıyla dolarda yaşanan kısmi düşüş, yatırımcıların toparlanma beklentilerine yanıt vermiş olacak ki, gerek ABD borsalarında gerekse kripto para borsalarında belirgin yükselişler görülmesine neden oldu. Kripto para piyasalarındaki bu yükselişin kalıcı olup olmayacağını kestirmek zor olsa da, bu tür toparlanma belirtilerinin ilerisi için umut aşıladığı da bir gerçek.

Piyasa temizleniyor, kötü projeler tasviye oluyor

Cointelegraph’tan Julian Jackson’ın haberine göre, Umutvar kripto yatırımcılarından, eski Wall Street felaket uzmanı Bill Noble da kripto para piyasalarının geleceğiyle ilgili oldukça iyimser bir görüşe sahip.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Fed ya da SEC’te büyük bir masanın arkasında takım elbiseleriyle ‘kripto kötüdür’ diye mırıldanan bir adam olsa kimsenin şaşırmayacağı Noble, bugün Token Metrics’te kıdemli piyasa analisti olarak görev yapıyor.

Noble’ın sicili kripto için olumsuz şeyler söylemeye gerçekten de müsait; Fed ya da SEC’te çalışmaya da. Noble, JP Morgan, UBS, Morgan Stanley ve Goldman Sachs’ta edindiği tecrübeleri bugün usta bir kripto piyasaları uzmanı olarak kullanıyor.

Ancak piyasaların bir süredir ayı piyasasında seyrediyor olması Noble’ın kripto paralarla ilgili görüşlerini dürüstçe ifade etmesini engellemiyor. Mevcut kripto kışının uzun vadeli bir faydası olduğunu dile getiren Noble, bu faydayı, “Piyasayı temizlemek ve korkunç projeleri tasviye etmek” şeklinde tanımlıyor.

Psikolojinin yatırımcılar için büyük bir önemi olduğunu söyleyen Noble, en iyi trader’ların duygularını yönetmek için bir yöntemleri ve stilleri olması ve bunun için çalışmaları gerektiğini belirtiyor.

Kripto baharının gelişi uzun sürmeyecek

Noble, 1987 ve 2008 yıllarında geleneksel piyasalarda yaşana krizlerin ardından olduğu gibi kripto endüstrisinde de, yaşanan bu çöküşü ve kripto kışını bir kripto baharının takip edeceğinden emin konuşuyor. Noble, geleneksel piyasalarda yaşanan çöküşlerden sonra piyasalarda yeni bir baharın yaşanması için geçen sürelerin kripto para piyasalarında çok daha kısa süreceği öngörüsünde de bulunuyor. Noble’a göre, kripto para piyasaları kendini kanıtlamış bir piyasa ve yatırımcılar için cazip kazançlar vadediyor, özellikle de uzun vadede.

Bunun için elbette sabırlı olmak gerektiğini ifade eden Noble, dünyaca ünlü yatırımcı Warren Buffett’ın 2002 yılında internet ve Amazon’u portföyünden çıkardığı gibi birçok kişinin de bugün kripto paralarını portföyünden çıkaraya başladığını belirtiyor ve bunun büyük bir yanlış olacağını savunuyor. Bilindiği üzere Buffett, 2019 yılında verdiği demeçte, zamanında Amazon hisselerine yatırım yapmadığı için kendisine ‘aptal’ yakıştırması yapmıştı.

Yatırımlarında kriptonun yüksek volatilitesinden faydalandığını söyleyen Noble, Wall Street dönemlerinde olduğu gibi krizler arasında beş yıl beklemek zorunda kalmadığını ve bundan memnun olduğunu belirtiyor.

Ayı piyasası kendinizi geliştirmek için fırsat

Son olarak, kripto para piyasalarında teknik analiz kullananların çok esnek bir metodolojiye sahip olmaları gerektiğinin altını çizen Noble, özellikle ayı piyasalarının kripto para piyasalarında ödevinize ne kadar çalışıp çalışmadığınızı görmek için çok iyi zamanlar olduğunu vurguluyor. “Bugün piyasa yapıcılar kimin kazanacağını ve kimin kaybedeceğini hesaplıyor” diyen Noble, bu nedenle yatırımcıların stratejilerinde oldukça esnek olmaları gerektiğinin altını çiziyor.

Psikolojinin yatırımcılar için büyük bir önemi olduğunu da söyleyen Noble, en iyi trader’ların duygularını yönetmek için bir yöntemleri, stilleri olması ve bunun için çalışmaları gerektiğini belirtiyor.

Noble sözlerini, kripto para yatırımcılarının içini rahatlatacak şekilde bitiriyor: “Duygularınızı kontrol etmekte güçlük çekiyorsanız, doğru bir risk yönetimiyle uzun vadeli yatırımlara odaklanın. Ayda ya da yılda yalnızca birkaç işlem açacağınız bir kripto para portföyü oluşturun. Emin olun, eğer dayanabilirseniz, kripto para piyasalarında geleceğin çok parlak olduğunu söyleyebilirim.”

Kripto para endüstrisi kalıcılığını kanıtladı

 

Kripto borsasında 'lık yükselme

 

Bitcoin piyasalardan ayrıştı, bu bir boğa piyasası işareti olabilir mi?

 

Bitcoin iki katına çıkabilir

 

Bitcoin yükselmek için savaşıyor, kar beklentinizi revize edin

 

Bitcoin kritik sınırı aşma mücadelesi veriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)