E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street FED riskini yeterince satın almadı---

Wall Street FED riskini yeterince satın almadı

Wall Street FED riskini yeterince satın almadı
04 Aralık 2020 - 15:06 borsagundem.com

FED toplantısı yaklaşırken ABD borsalarında ise toplantıya ilişkin fazla bir hareketlilik olmadı. Ancak kıdemli yatırım uzmanı Michael Contopoulos toplantıya ilişkin ciddi risklerin gözden kaçırılmaması gerektiği konusunda uyarıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz oranlarını belirleyeceği toplantı öncesinde riskleri yeterince fiyatlandırmamış olabilir.

CNBC'nin haberine göre, yatırım danışmanlığı firması Richard Bernstein Advisors’ın Sürekli Gelir Birimi Direktörü Michael Contopoulos, söz konusu risklerin Seçilmiş Başkan Joe Biden’ın Eski FED Başkanı Janet Yellen’i ABD Hazine Bakanı olarak seçmesine kadar gidebileceğini belirtti.

Contopoulos FED’in bu atamayı barışçıl bir hamle olarak görebileceğini ve aşırı derece telafi politikalarının oluşması nedeniyle tipik davranışlarını değiştirebileceğini iddia etti.

Borsa uzmanı, “Eğer FED Başkanı (Jerome) Powell daha büyük bir teşvik paketi elde etmek için harekete geçerse ve bunu piyasaların beklediği gibi barışçıl bir politikayla yapmazsa, böyle bir durumda ne yapacaksınız?” ifadelerinde bulunarak söz konusu durumun bir risk oluşturduğunu belirtti.

Bank of America’nın yatırım danışmanlığı şirketi Merrill Lynch’in Eski Yüksek Verim Stratejileri Başkanı Contopoulos bu spekülasyonun temel tezi olmadığının altını çiziyor. Ancak tecrübeli yatırım uzmanı risk yatırımcılarının bu ihtimalleri ciddi şekilde değerlendirmesi gerektiğini zira düşük ihtimalli olayların oranlarda geçici hareketliliklere sebep olabileceğini belirtiyor.

Contopoulos FED toplantısı için, “Bu kesinlikle borsaların konuştuğu bir konu değil. Toplantının bu nedenle ilginç olacağını düşünüyorum” dedi. Borsa uzmanı faiz oranlarının belirlendiği FED toplantısı hakkında, “Bu her zaman dikkatinizi vermeniz gereken bir şey” ifadelerine yer verdi.

Ufukta faiz artışı mı var?

Uzun vadede Contopoulos, ekonomi düzeldikçe faiz oranlarının yükseliş eğiliminde olacağından emin. Borsa uzmanı Washington’da yeni bir korona virüs yardım paketinin geçeceğine inanıyor.

Contopoulos, "Finansal teşvik paketi müzakereleri hızlanmaya başladı ve aşıyla ilgili olumlu haberler var. Bunların çoğunluğu 2021'in büyüme hikayesi içerisinde ve ABD Hazinesi tahvil piyasası da hisse senetlerinin daha önce yaptığı gibi benzer bölgelerde fiyat oluşturmaya başlıyor” dedi.

Borsa uzmanı daha yüksek faiz oranlarını öngörüyor. Ancak Contopoulos faiz oranlarındaki artışın bir anda ortaya çıkmayacağını veya hızlı bir geri dönüş izlenmeyeceğini öngörüyor.

Borsa uzmanı, 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil veriminin, mevcut virüs durumu çevreleyen gerilimli faaliyetler nedeniyle yılı %1 civarında tamamlayacaklarını öngörüyor. Gelecek yıl, verimin %1,20 civarında dirençle karşılaşacağını düşünüyor.

Perşembe günü 10 yıllık ABD Hazinesi tahvilleri %0,91 verimle kapanış yaptı. Söz konusu tahvillerdeki verim eylül ayının başlarından bu yana %47 artış gösteriyor.

Reel döviz kuru endeksi Kasım'da değişmedi

 

Küresel borsalarda rotasyon sürecek

 

Borsalarda yılsonu rallisi güçlü gelecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZEYREK ZEMHERİ04 Aralık 2020 16:06

    bize hisseleri sattırıp sizler alacaksınız değilmi yemezler .gelcek sene dow 45 000 olur bist ise 2500 olacaktır.