E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street endeksleri FED'in faiz kararı sonrası rekora koştu---

Wall Street endeksleri FED'in faiz kararı sonrası rekora koştu

Wall Street endeksleri FED'in faiz kararı sonrası rekora koştu
18 Mart 2021 - 00:10 borsagundem.com

10 yıllık Hazine tahvili getirilerinin %1.67'ye tırmanmasının da etkisiyle ABD borsaları güne büyük ölçüde ekside başladı. FED'in faiz kararı sonrası, tahvil getirileri geriledi, endeksler toparlandı, Dow ve S&P 500 rekor tazeledi

ABD borsaları, ABD Merkez Bankası (FED) toplantısından çıkan kararlar sonrası günü yükselişle tamamladı.

Çarşamba günü, 10 yıllık Hazine tahvili getirilerinin son 13 yılın zirvesine tırmanarak yüzde 1.67'ye ulaşmasının ardından ABD borsaları satıcılı bir güne başladı. Gün boyu karışık bir seyir izleyen endeksler, FED'in Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) kararını açıklamasıyla yükselişe geçti.

ABD tahvil faizi zirveye tırmandı

FED KARARI İLE TAHVİL GETİRİLERİ GERİLEDİ

FED'in açıklamasının ardından 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi yüzde 1,6374'e geriledi.

Dow Jones Sanayi Endeksi günü 189 puan ve yüzde 0.58 oranında artışla 33.015,37 seviyesinde tamamladı. S&P 500 Endeksi yüzde 0.29 oranında artışla 3.974.12'e yükseldi.

Nasdaq ise yüzde 1'e yakın düşüşün ardından günü 0,4 oranında artışla 13.525,20'de kapadı.

Dow Jones ve S&P 500 endeksleri kapanışta ulaştıkları puanlarla rekor tazeledi.

VARLIK ALIMLARI SÜRECEK

Beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakan FED, varlık alımlarının da süreceğine işaret etti.

FED, büyüme ve enflasyon tahminlerinde artışa giderken, faiz oranlarında 2023'e kadar bir değişiklik olmayacağının sinyalini verdi.

Fed faiz ve tahvil alımını değiştirmedi

ENFLASYON TAHMİNİ YÜZDE 2.4

ABD ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yüzde 4,2'den yüzde 6,5'e yükseltilirken, bu yıla ilişkin enflasyon tahminini yüzde 1,8'den yüzde 2,4'e çıkarıldı.

FED'in fonlama oranına ilişkin medyan beklentisi ise 2021, 2022 ve 2023 yılları için yüzde 0,1 olarak belirlenirken, uzun dönem ortalama faiz beklentisi yüzde 2,5 olarak kaydedildi.

FED'den yapılan açıklamada, toparlanma hızındaki yavaşlamanın ardından salgından en olumsuz etkilenen sektörlerin zayıf kalmaya devam etmesine rağmen son dönemde ekonomik faaliyet ve istihdam göstergelerinin yönünü yukarı çevirdiğine işaret edildi.

POWELL'DAN DESTEĞE DEVAM SÖZÜ

Fed Başkanı Jerome Powell ise faiz kararının ardından düzenlediği basın toplantısında, ekonomiye ihtiyaç duyduğu desteği gerektiği sürece sağlamaya devam edeceklerini belirtti. Kayda değer bir ilerleme görene kadar varlık alımlarına mevcut hızda devam edeceklerini söyleyen Powell, mevcut para politikası duruşunun uygun olduğunun altını çizdi.

FED Başkanı Powell'dan önemli açıklamalar

Ekonomik toparlanmanın düzensiz ve tamamlanmaktan uzak olmaya devam ettiğini belirten Powell, önündeki yolun ise belirsizliğini koruduğunu yineledi.

Powell, ekonomik faaliyetin normale dönmeye devam etmesiyle harcamalarda hızlı bir toparlanma olması halinde ise fiyatlar üzerinde yukarı yönlü bir baskı görülebileceğini ancak fiyatlardaki tek seferlik artışların enflasyon üzerinde yalnızca geçici etkilerinin muhtemel olduğunu ifade etti.

ABD'de konut başlangıçları yüzde 10,3 azaldı

 

ABD'de mortgage endeksleri karışık seyretti

 

ABD borsalarına 100 milyon yeni yatırımcı geldi

 

Avrupa borsaları karışık seyirle kapandı

 

Borsada sabah rekor akşam kayıp

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)