E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street endeksleri artıda başladığı günü düşüşle kapadı---

Wall Street endeksleri artıda başladığı günü düşüşle kapadı

Wall Street endeksleri artıda başladığı günü düşüşle kapadı
10 Aralık 2020 - 00:33 borsagundem.com

Korona virüse karşı hayata geçirilmesi beklenen destek paketinde belirsizliklerin artması ve teknoloji hisselerindeki düşüşler, endekslerin erken kazançlarını kaybetmesine yol açtı

ABD borsaları çifte rekorlu Salı gününün ardından yine yükselişle başladığı Çarşamba gününü ekside kapadı. Endekslerin erken kazançlarını kaybedip eksiye gidişlerindeki en büyük etken korona virüs destek paketi ile ilgili belirsizlikler oldu. 

Kongre, Çarşamba günü ek bütçeyi onaylayarak hükümetin kapanmasına engel olurken yatırımcıların Kovid-19'un etkilerini azaltmak için hayata geçirilmesi planlanan destek paketiyle ilgili beklentilerini zayıflattı. 

FACEBOOK'A DAVA

ABD'de 46 eyalet ve ABD Federal Ticaret Komisyonu, “tekelcilik ve rekabeti imkansız hale getirmekle” suçladığı sosyal medya devi Facebook'a iki dava açtı. Açılan davalarla birlikte Facebook hisseleri yüzde 1.93 değer kaybetti. Facebook hisselerindeki düşüş, vadeli işlemlerde de devam ediyor. Facebook hisselerindeki düşüş de endekslerin eksiye dönmesinde etkili oldu. 

İngiltere ilaç düzenleme kurulu başkanı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Pfizer aşısının piyasaya sürülmesinin ilk gününde iki alerjik reaksiyon rapor edildiğini söyledi.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones sanayi endeksi 105.07 puan veya %0.35 düşerek 30.068.81'e geriledi.    S&P 500 29.43 puan veya %0.79 değer kaybederek 3.672.82'ye ve Nasdaq Composite 243.82 puan veya %1.94 düşüşle 12.338,95'e geriledi.

HALKA ARZ GÜNÜNDE YÜZDE 85.79 DEĞER KAZANDI

DoorDash Inc, 2020'de şimdiye kadarki en büyük ABD borsası lansmanlarından birinde 3,37 milyar dolarlık gıda dağıtımı başlangıcının ardından, Çarşamba günü hisse başına 102 dolar fiyatlandırmaya karşılık 182 dolardan açıldı. Hisse senetleri 189,51 dolardan %85,79 artışla kapandı.

Uyuşturucu üreticisi Eli Lilly, tip 2 diyabeti tedavi etmek için tasarlanmış deneysel ilacı için ileri aşamadaki bir klinik araştırmanın pozitif verilerini işaretledikten sonra %5,83 yükseldi.

Ev geliştirme zinciri Lowe'un 15 milyar dolarlık yeni bir hisse geri satın alma planını açıklamasının ardından hisseleri %5,88 arttı.

Pfizer'dan aşıyla ilgili flaş 'doz' uyarısı

 

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

 

Borsa İstanbul'da rekor günü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)