E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street çalışanları işinden memnun değil---

Wall Street çalışanları işinden memnun değil

Wall Street çalışanları işinden memnun değil
05 Temmuz 2017 - 05:59 borsagundem.com

Wall Street'teki kıdemli finansçıların yüzde 50'si şirketinden ayrılmayı planlarken, en az yüzde 20'si finans sektöründen tamamen çıkmak istiyor. Bunun en önemli nedeni ise kendilerini şirketlerinde değerli hissetmemeleri

Birçok sektördeki çalışanın; maaşların yüksek olduğu, primlerin dağıtıldığı Wall Street'teki çalışma ortamına imrendiği düşünülür. Yapılan araştırmalar ise Wall Street çalışanlarının, diğerlerinin sandığı kadar işlerinden memnun olmadığını ortaya koydu. Kazandıkları paranın memnuniyet için yeterli olmadığını düşünen genç finansçılar, kariyer basamaklarını istedikleri gibi tırmanamadıkları ve kendilerini ait hissetmedikleri Wall Street'ten ayrılma planları yapıyor.

Toigo Foundation ve New York merkezli bir araştırma şirketi Russell Reynolds Associates tarafından hazırlanan bir rapor Wall Street'te yakında bir yetenek krizi yaşanabileceğine işaret ediyor. Bunun nedeni ise finansçıların işinden ayrılma planları yapması. Üniversiteden mezun olduktan sonra 6 ila 10 yıl iş tecrübesine sahip 300 profesyonel finansçı ile yapılan anket doğrultusunda hazırlanan rapora göre Wall Street'teki kıdamli finansçıların yüzde 50'si şirketinden ayrılmayı planlarken, en az yüzde 20'si finans sektöründen tamamen çıkmak istiyor. Rapor bunun başlıca nedeni olarak insanların yeteri kadar iş yerinin bir parçası olarak kendilerini hissedememelerini ve kendilerine değer verilmediği düşüncesinde olmalarını gösteriyor.

Ayrıca çalışanlar, şirketlerinin tanımlanmış bir misyonlarının olmadığını ve örneğin teknoloji şirketleri gibi ileriye yönelik atılımları olmadığı fikrinde.

Rapora göre ayrıca ABD'nin en prestijli işletme programlarından mezun olanlar bile finansal hizmetler dışındaki sektörlerde kariyer yapmak istiyor. Bu arada, bazı bankalardan istifaların bugüne kadarki en üst seviyelere çıktığı belirtiliyor. (Dünya / Evrim Küçük)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)