E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street borsaları yükselişle açıldı---

Wall Street borsaları yükselişle açıldı

Wall Street borsaları yükselişle açıldı
29 Nisan 2021 - 16:48 borsagundem.com

ABD ekonomik büyümesinin %6,4 olduğunu gösteren ilk çeyreğe ilişkin ekonomik rakamlarının ardından Wall Street güne yükselişle başladı. Yatırımcılar geçtiğimiz gün Powell’ın yaptığı piyasayı destekleyen açıklamalarını da değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,32 yükselişle 33.928,91 puanda, S&P 500 endeksi %0,71 yükselişle 4.212,76 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,88 artışla 14.174,76 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %0,0054 yükselişle %1,668 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcıları ABD ekonomisinin ilk çeyrek performansına ilişkin ilk bilgilerin verileceği hükümet açıklamalarını değerlendiriyor. Paylaşılan verilere göre ABD ekonomisi birinci çeyrek büyümesi %6,4 seviyesinde. 

FED’in sıfıra yakın faiz oranlarını ve varlık alımlarını koruyacağını açıklamasından bir gün sonra S&P 500 Endeksi güne yükselişle başladı. Borsagundem.com'da yer alan habere göre Powell’ın açıklamaları, güçlenen ekonomi ve artan enflasyona rağmen kolay para politikalarına bir süre daha devam edeceğine dair verdi. Rakamlar geçen yılın üçüncü çeyreği dışında ABD GSYİH’nın 2003’ten bu yana geçirdiği en iyi dönemi gösteriyor.

Bununla birlikte ABD ekonomisi için bir diğer önemli veri olan işsizlik başvuru rakamları da beklentilerin gerisinde kaldı. ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan haftalık işsizlik maaşı başvuruları verileri, ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısının 23 Nisan’da biten haftada önceki haftaya kıyasla 13 bin kişi azalarak, 566 bin kişiden, 553 bin kişiye geriledi gösterdi. Ekonomistlerse rakamların 549 bin kişi düzeyinde gerçekleşmesini tahmin ediliyordu.

Hafta ortasını düşüşle bitiren ABD borsaları Nisan ayının bitişine iki gün kala ayı yükselişle bitirmeye hazırlanıyor.

ABD ekonomisi beklenenin üzerinde büyüdü

 

İşsizlik maaşı başvuruları beklentilerin üzerinde geldi

 

Powell’ın açıklamalarında dikkat çeken 5 detay

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)