E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street borsaları karışık seyirle açıldı---

Wall Street borsaları karışık seyirle açıldı

Wall Street borsaları karışık seyirle açıldı
21 Haziran 2021 - 16:59 borsagundem.com

ABD borsaları pazartesi gününe karışık bir seyirde başladı. Geçtiğimiz hafta FED kararlarıyla birlikte Ekim ayından bu yana en kötü haftasını geride bırakan Dow Jones toparlanmaya çalışıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk gününe karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,82 yükselişle 33.563,84 puanda, S&P 500 Endeksi %0,32 artışla 4.179,73 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,45 ekside 13.966,74 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0379 artışla %1,476 seviyesinde değerleniyor.

New York borsasında Dow Jones Endeksi Ekim ayından bu yana geçirdiği en kötü haftanın ardından toparlanma çabası gösteriyor. Dow Jones’un 270 puanın üzerinde yükseldiği haftanın ilk işlem gününde teknoloji hisselerinin ağırlıklı olduğu Nasdaq Endeksi’nde ise hafif düşüş görüldü.

Açılışta en sert yükselişi ise emtia destekli hisse senetleri aldı. Borsagundem.com'un derlediği bilgilrere göre petrol şirketleri arasında Exxon hisseleri yüzde 1,5’e yakın yükselirken ve Chevron hisselerindeki yükselişse %2’ye yaklaştı. Ekonominin yeniden açılması üzerine yatırım yapma stratejisini benimseyen yatırımcılar havayolu şirketi Boeing’in hisselerini %1’e yakın yükseltti. JPMorgan, Bank of America ve Goldman Sachs’ın da dahil olduğu banka hisseleri de geri dönüş yapan hisselerin arasındaydı.

Wall Street borsaları geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası’nın (FED) yeni ekonomik projeksiyonlarıyla birlikte düşüşe geçmişti. FED Çarşamba günü yaptığı açıklamalarda enflasyon beklentilerini artırırken 2023’e kadar 2 kez faiz artırımına gidebileceklerini belirtmişti.

Morgan Stanley ABD Hisse Senetleri Baş Stratejisti Mike Wilson FED açıklamalarına ilişkin yorumlarında, “FED’in sıkılaşma konusundaki ‘sürpriz’ hamlesinin borsaları geçtiğimiz hafta aşağıya çekmesi aylar önce başlayan sıkılaşma trendinin borsalar tarafından kabul edilmesiydi. Ekonomideki ve bilançolardaki revizyonlarda en yüksek değişim oranları birleştiğinde daha zorlu bir yaz atmosferini oluşturacaktır” ifadelerine yer verdi.

ABD vadeliler yükselişte

 

Filmlere konu olan yatırımcıdan büyük kriz uyarısı

 

BofA petrolde beklentisini yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)