E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street boğasının yaratıcısı hayatını kaybetti---

Wall Street boğasının yaratıcısı hayatını kaybetti

Wall Street boğasının yaratıcısı hayatını kaybetti
21 Şubat 2021 - 09:05 borsagundem.com

Wall Street'in simgesi haline gelen bronz Boğa heykelinin yaratıcısı Arturo Di Modica, ana vatanı İtalya'da 80 yaşında yaşamını yitirdi

Wall Street’te bulunan boğa heykelini yapan Arturo Di Modica, yaşadığı yer olan Vittoria Sicily’de hayatını kaybetti.

80 yaşına basan Di Modica, son birkaç senedir kanserle savaşıyordu. Manhattan’ın finans bölgesinde bulunan 3,2 tonluk heykel ise Di Modica’nın en ünlü eserlerinden biriydi.

Özünde gerilla sanat olarak New York Borsası’nın önüne 1989 yılında izinsiz bir şekilde yerleştirilen heykel, ABD ve New York’un savaşçı ruhunu yansıtmak üzere yapılmıştı.

Polisler heykeli kaldırdıktan sonra insanların tepkisi, şehirdeki parklar müdürlüğünün heykeli yeniden yerine koymasına neden oldu.

Di Modica, 1989 yılının ekim ayında ‘kara pazartesi’ olarak bilinen piyasa çöküşü sonrasında heykeli yapmaya karar vermiş ve 1989’un Aralık ayında ise heykeli New York Borsasının önüne noel hediyesi olarak yerleştirmişti.

Boğa heykelini yapmak için cebinden 360 bin dolar ödeyen Di Modica, bunu kendisini ülkeye kabul eden Amerikalılara bir borcu olarak görüyordu fakat Modica 2004 yılında heykeli yerinden oynatılmaması şartıyla satışa çıkardı.

Borsada yabancı alımı başlar mı?

 

Borsada hedef tarihi zirve

 

Borsada reyting notu morali

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)