E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street Aralık ayının ilk gününü rekorlarla tamamladı---

Wall Street Aralık ayının ilk gününü rekorlarla tamamladı

Wall Street Aralık ayının ilk gününü rekorlarla tamamladı
02 Aralık 2020 - 04:38 borsagundem.com

Kovid-19 aşılarıyla ilgili haberler yatırımcıların salgınla ilgili endişelerini azalttı. Hazine Bakanı ile Fed Başkanı küçük işletmelere daha fazla destek konusunda fikir birliğine vardı. Hızlanan alımlar S&P 500 ve Nasdaq'a rekor getirdi

ABD borsaları Aralık ayının ilk gününü çifte rekorla tamamladı. 

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) vakalarındaki artışa rağmen ilaç şirketlerinden Kovid-19 aşılarıyla ilgili olumlu haberler gelmesi yatırımcıların endişelerini azalttı. Çin'den gelen fabrika verileri de küresel ekonomiyle ilgili karamsarlığın dağılmasını sağladı. 

Yatırımcıların odaklandığı bir diğer konu da ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile Amerika Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Senato Bankacılık Komitesi'nde verdikleri brifingte idi. Mnuchin ve Powell'ın, korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında küçük işletmelerin daha fazla desteğe ihtiyacı bulunduğu konusunda fikir birliğine varması da yatırımcıları umutlandırdı. 

Dow Jones sanayi endeksi %0,63 artarak 29,823,92 puanda sona ererken, S&P 500 %1,13 artışla 3,662,44 oldu. Nasdaq da yüzde1,28 artışla 12,355.11'e yükseldi.

Powell: Toparlanma sürüyor ama iyileşmenin hızı ılımlılaştı

 

Avrupa borsaları aşı haberleriyle yükseldi

 

Borsa İstanbul dün verdiğini bugün aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)