E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWall Street ABD’yi karıştıran üç haberi de umursamıyor---

Wall Street ABD’yi karıştıran üç haberi de umursamıyor

Wall Street ABD’yi karıştıran üç haberi de umursamıyor
01 Haziran 2020 - 16:47 borsagundem.com

ABD borsalarında oldukça tartışmalı bir hafta sonunun ardından yeni haftaya başlıyor. Gündemi belirleyecek üç önemli unsur da yatırımcıların dikkatini çekmedi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Protestolar, ABD-Çin gerilimi ve uzay yolculuğu ABD’de gündemi oluşturan üç manşet olarak öne çıkıyor. Fakat bu üç gündem maddesi de piyasalarda karşılık bulmuyor.

ABD’deki en büyük gündem maddesi ırkçılık protestoları. Siyahi Amerikalı George Floyd’un polis şiddetiyle ölümünün ardından ülke çapında protestolar baş gösterdi. Hafta sonu boyunca yetmişten fazla eyalete yayılan ve uluslararası boyut kazanarak Londra ve Berlin’e sıçrayan protestolara polis şiddeti de eklendi. Bu haberin borsalardaki volatiliteyi arttırması gerekirdi.

Hafta sonu ülkede tarihi bir gelişme de yaşandı. SpaceX ve NASA ortaklığında gönderilen roket Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaşırken milyonlarca insan uzay teknolojilerinin ve uzay yatırımlarının yeni çağını canlı yayında izledi. Teknoloji yatırımlarını derinden etkileyecek bir gelişmeydi.

Tüm bu gündem maddelerinin yanında bir de Çin krizi vardı. Çin ABD’den yaptığı soya ithalatını durdurduğunu açıkladı. Soya ticaretinin durmasının muhtemel sebebi Kovid-19 krizi ve Hong Kong konusunda ABD’nin Çin’e karşı aldığı tavra yönelik bir misillemeydi. Haberin ABD çiftçileri için oldukça moral bozucu olduğu tartışmasız.

Hafta sonu ABD basınına yansıyan bu üç haberin de piyasalarda cevap bulması ve volatilite üzerinde etki yaratması beklenebilir. Fakat Barrons’un haberine göre piyasalarda bu haberleri pek de umursamadı. ABD vadeli endeksleri haberlerden bir miktar etkilense de korkunç seviyelerin çok üzerinde seyretti. Bu aynı zamanda piyasaların gerçeklikten koptuğunun bir diğer kanıtı olarak değerlendiriliyor.

Bu durumu anlamak sıradan ABD vatandaşları için zor olsa da Wall Street sakinleri için oldukça kolay. Wall Street haberlere hisse senetleri fiyatlandırmaları gözlüğünden bakıyor. ABD borsaları şirketlerin geleceğini belirleyen bir oy sandığına daha çok benziyor. Piyasalar hissedemiyor, protesto edemiyor ya da ağlayamıyor.

Bununla birlikte hisse senetleri piyasaları gerçekliğin üzerini örten çok ince ve saydam bir perde. Yatırımcılar bunu unutmamalı.

New York borsası düşüşle açıldı

 

Borsalar yeni riskleri henüz fiyatlamadı

 

Protestoların borsalara etkisi şimdilik sınırlı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali doğru02 Haziran 2020 01:18

    Virüsle başedemiyor insanlık alemi, Uzaya roket gönderipte ne olacak. Madem akıllısınız, çok ilerilediniz Şu çin virüsünü halledin.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU01 Haziran 2020 23:59

    bu olayın üzerine abd nin zengin yahudi sülaleri borsadan hisse alarak olayı örtmaye çalıştıklarını düşünmekteyim.abd halkı köle gibi bu yahudi sülelerine çalışmaktadır.daha çok çalışırlar.

  • Ali01 Haziran 2020 17:11

    50 metrelik tankeri 100 km hızla yüzbinlerin üzerine sürmene polis izin veriyorsa o ülkede çok ciddi şeyler olur!

  • Türkoğlutürk 01 Haziran 2020 16:57

    ABD malını kullanma.

  • Ahmet Tecer01 Haziran 2020 23:11

    kesinlikle kullanmamak gerekiyor, Türk mali en güzeli.