E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWall Street ABD seçimleri öncesi teşvik beklemiyor---

Wall Street ABD seçimleri öncesi teşvik beklemiyor

Wall Street ABD seçimleri öncesi teşvik beklemiyor
23 Eylül 2020 - 14:00 borsagundem.com

Wall Street’te ABD Başkanlık Seçimleri öncesi yeni bir ekonomik teşvik paketi beklenmiyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street analistleri ABD Yüksek Mahkeme Hakimi Ruth Bader Ginsburg’un vefatı ve yerine gelecek kişiye dair devam eden savaşın Washington’ı bir girdabın içine çekeceği ve yeni bir ekonomik teşvik paketinin açıklanma ihtimalini daha da düşüreceği konusunda uyarıda bulundu. Açıklanacak ekonomik teşvik paketinin, ekonominin korona virüs resesyonunun etkilerinden çıkış sağlaması umuluyordu.

ABD Başkanı Trump’ın Yüksek Mahkeme adayını Cumartesi günü açıklayacağını bildirmesinin ardından gelecek tartışmalar, Vital Knowledge’ın kurucusu Adam Crisafulli’ye göre, “seçim öncesi ekonomik teşvik paketine dair ne kadar umut varsa hepsini resmi olarak ekarte edecek.”

FiscalNote Markets’ın Genel Müdürü Stefanie Miller, Yüksek Mahkemede ortaya çıkan bu tartışmanın, cumhuriyetçiler bir aday için baskı yaparken ve demokratlar sürece engel olmak için “dramatik hamleler” yaparken, “seçim öncesi korona virüs yardımları için ölüm çanı” olacağını söyledi.

Wells Fargo’nun ekonomistleriyse, seçim öncesinde bir ekonomik teşvik paketi açıklanma ihtimalinin %25’lerde olduğunu söyledi ve “her iki taraf da mevzilenmişken ve beklemeye hazırken” bir anlaşma ihtimalinin oldukça düşük olduğunu açıkladı.

Yaklaşan Yüksek Mahkeme adaylık savaşı göz önüne alındığında, Evercore ISI’ın Makro Araştırma Analisti Sarah Bianchi, “bunun ekonomik teşvik paketinin gerçekten öldüğü anlamına geldiğini” söyledi.

Bianchi açıklamasının devamında “meclis” Kasım ayından önce, “bu zor konuları çözecek alana ve enerjiye sahip olmayacak” dedi.

Cowen’ın Stratejisti Chris Krueger da “Yüksek Mahkeme savaşı Kasım ayı boyunca Capitol Hill’in tüm enerjisini alacak” dedi. Ancak açıklamasında, ABD Başkanlık Seçimleri sonrasında görülecek olan tökezleme evresinde, yeni bir ekonomik teşvik paketinin açıklanma ihtimalinin olduğunu söyledi.

Center on Budget and Policy Priorities’den Tamara Fucile, “bir sonuca varılacakmış gibi görünmüyor” ve “seçimler yaklaştıkça bu durum daha da zorlaşacak” dedi.

Kanun yapıcılar, aylardır bir sonraki korona virüs teşvik paketine odaklanmıştı: Cumhuriyetçiler ve Trump yönetimi, 1 trilyon ile 1,5 trilyon dolar arasında değişecek daha küçük bir paketi savunmuştu. Demokratlarsa, en azından 2,2 trilyon dolar değerinde daha büyük bir pakette ısrarcı olmuştu. En son basın açıklamasında, Fed Başkanı Jerome Powell, bir kez daha “daha fazla parasal desteğe ihtiyaç var” hatırlatmasında bulundu. Powell bunun ABD ekonomisinin korona virüs pandemisinin etkilerinden kurtulması için gerekli olduğunu iddia etti.

Crisafulli, “yatırımcılar Kasım ve Aralık aylarında oldukça yoğun bir döneme hazırlıklı olmalı” dedi. Başkanlık seçimlerinin sonuçlarının kesinleşmesi birkaç gün alabilir ve bu da hisse piyasalarında bir başka satış furyasına neden olan bir belirsizlik yaratabilir. Aynı zamanda meclisin ay sonunda hükümetin çalışmalarını askıya almasının önlemek için, yeni bir harcama yasası çıkarması gerekiyor. Harcama yasasıyla ilgili son müzakerelerde, demokratlar Pazartesi günü, hükümeti 11 Aralık tarihine kadar çalışmaya mecbur bırakacak yeni bir yönetmelik açıkladı. Ancak yönetmelikte geçtiğimiz cuma müzakereleri durduran maddeler vardı. Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, cumhuriyetçilerin, demokratlar tarafından önerilen harcama yönetmeliğine itiraz edeceğini söyledi ve yönetmeliğin “utanç verici bir şekilde, Amerikalı çiftçilerin ihtiyaç duyduğu desteği kapsamadığını” açıkladı.

Ekonomik teşvik paketlerinin bedeli ne olacak?

 

ABD hisse senetleri 'teşvik' beklentileri ile yükseldi

 

Wall Street yatırımcısı uyardı: İkinci dalga hisseleri vuracak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)