E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVucic: Türkiye ile ilişkiler Sırbistan için önemli---

Vucic: Türkiye ile ilişkiler Sırbistan için önemli

Vucic: Türkiye ile ilişkiler Sırbistan için önemli
26 Eylül 2020 - 01:22 borsagundem.com

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Sırp medyasına görüşme ile ilgili açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul'da görüşen Sırp lider Aleksandar Vucic, bölgede önemli bir etkiye sahip Türkiye ile ilişkilerini gelecekte daha da geliştirmek istediklerini söyledi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Türkiye'nin bölgede önemli bir etkiye sahip olduğunu vurgulayarak, "(Türkiye ile) En iyi düzeydeki dostane ilişkilerimizi korumak ve gelecekte daha da geliştirmek istiyoruz" dedi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul'da görüşen Vucic, Sırp medyasına görüşme hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Görüşmede Sırbistan'daki otoyol projeleri, yeni yatırım alanları ve siyasi konuları ele aldıklarını aktaran Vucic, ayrıca Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek üçlü zirve toplantıları ile Sırbistan'da inşa edilmesi planlanan ortak sanayi bölgesi hakkında da fikir alışverişinde bulunduklarını dile getirdi.

Sırbistan ile Kosova arasındaki diyalog sürecini de görüştüklerini söyleyen Vucic, "Sayın Erdoğan'ın bu mesele hakkındaki tutumunu dinledim ve ben de tutumumuzu kendisine anlattım. Kendisi Sırbistan'a karşı saygıyla yaklaşıyor." ifadelerini kullandı.

Vucic, Sırbistan'a saygı duyan herkese aynı çerçevede karşılık verdiklerini belirterek, Türkiye ile hiçbir konuda fikir ayrılığı yaşamak istemediklerini vurguladı.

İki ülke arasında mükemmel bir iletişim olduğunun altını çizen Vucic, "Bu bizim açımızdan çok önemli, zira Türkiye en önemli bölgesel güçlerden biri olmasının yanı sıra dünya çapında da her geçen gün daha önemli bir konuma gelen bir güç." şeklinde konuştu.

Vucic, Türkiye'nin coğrafi, ekonomik, kültürel ve diğer potansiyelinin çok büyük olduğunu kaydederek, Türkiye ile iyi ilişkilerin Sırbistan için önemine işaret etti.

Türkiye'nin bölgede önemli bir etkiye sahip olduğunu kaydeden Sırp lider, "(Türkiye ile) En iyi düzeydeki dostane ilişkilerimizi korumak ve gelecekte daha da geliştirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbıstan Cumhurbaşkanı Vucic ile görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hacı27 Eylül 2020 07:22

    Allta Sırbistan ile dostluğu öven trolleri görünce bir gülme aldı. Bana dostunu söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim

  • ZEYREK ZEMHERİ26 Eylül 2020 20:56

    Sırbistan balkanların en büyük , güçlü ve dinamik ülkesi olup, ilişkilerimiz çok iyi  daha da iyi olması gerekmektedir.

  • bir dost26 Eylül 2020 17:02

    muhalefet iktidarda olsaydı, dinciler yeri göğü inletirdi şimdi : müslüman kasabıyla nasıl dostluk ilişkisi kurarsınız diye ... vay beee

  • TARKUT TARKAN26 Eylül 2020 22:06

    Asıl sen müslüman kasabısın .bu kişi o savaşta bu şeyleri yapsa o nu bu makamda hiç ülke veya RTE bu kişiyi kabul edermi idi.aslında senin gibi zihniyetleri topluyop ahırda ineklerin yanlarına bağlayıp hiç dışarıya bırakmayacaklar.

  • ZELİHA KARAKAŞLI26 Eylül 2020 21:18

    Sen bir dost değil tam bir fötecü veya pkk lısın pislik adam.milleti devlete karşı kışkırtıyorsun.

  • TAMİZ KARTALGÖZ26 Eylül 2020 20:58

    vay mal adam.o zaman sırbistan defalarca f 16 larla bombaladık neden geldi onların bize cumhurbaşkanı.senin dediğin gibi olsa asla asla gelmez idi.demek ki ülkeler arasında menfaat ilişkisi vardır.asla küslük olmaz.ülkeleri halklar bir birine takmaz yöneticileri ülkeleri felakete sürüklendirirler.senin gibi malesef çürümüş zihniyetlerin olması ne kadar kötü bir şey.sen git bu kafanı mezbahanede değiştir derim.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU26 Eylül 2020 20:54

    bu çağda malesef çürümüş ve kokuşmuş zihniyetler var.bu olayları sırbistan yapmadı.hiç bir zaman halklar savaş çıkartmazlar.içlerinde pislik yöneticiler yaparlar bunları.devletler  arasında husumet olmaz.menfaatler her zaman üstün basar.senin gibi muhalefer zihniyetler malesef hep kayıp etmeye mahkundur.

  • cahil herif26 Eylül 2020 12:56

    türkiyeden daha büyük ekonomisi ve nüfus yapısıyla bölgesel güç olan sırbistan ile iyi ilişkiler kurmak türkiyenin yararınadır.

  • kurt26 Eylül 2020 11:53

    işte   BAŞKAN  ADAM GİBİ ADAM  MİSAFİRİN ONURUNU GURURUNU İNCİLMEDEN  KONUŞAN İNSAN  DÜNYA LİDERİ    RECEP TAYYİB ERDOGAN  SENİ YETİŞTİRENLERDEN BÜYÜTENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN  MEKANLARI CENNET OLSUN İŞALLAH 

  • M26 Eylül 2020 12:49

    Yagcilik yapma, Sirbistan dedigin ulke neyki.Trump ve Putin nasal davrandi sene ona bak once..!