E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivVolkswagen çalışanları Türkiye boykotu başlattı---

Volkswagen çalışanları Türkiye boykotu başlattı

Volkswagen çalışanları Türkiye boykotu başlattı
06 Kasım 2019 - 12:40 borsagundem.com

Uzun zamandır Türkiye’de yapılması planlanan Volkswagen fabrika girişimi hakkında marka çalışanlarından skandal bir hamle geldi.

Markanın Türkiye’ye yatırımı adeta bir yılan hikayesine döndü. Gelişmeler oldukça olumlu seyrederken ülkemizin başlattığı Barış Pınarı Harekatı sonrası süreç oldukça karışık bir hal aldı. Süreci daha da karışık bir hale getirecek son gelişme ise Volkswagen’in işçi sendikasından geldi.

Sendikanın yetkilileri böyle büyük bir yatırımdan önce Suriye’deki gerginliğin son bulmasını istiyor. Yabancı basına konuşan konsey şefi Bernd Osterloh, Türkiye’nin sorunlarını savaş ile çözmeye çalıştığı sürece işçilerin bu yatırımı onaylamadığını söyledi.

Markadan işçilerin bu tutumu ile ilgili bir açıklama gelmedi. Nitekim sendikanın markanın kararları hakkında tam olarak ne kadar etkili olduğu da bilinmiyor. Şunu da söylemeden geçmeyelim, Türk hükumeti ile temaslarını sürdüren Volkswagen yatırımdan vazgeçmiş değil.

Volkswagen fabrika girişimi için yeni bir talip çıkmıştı 

Volkswagen Türkiye yatırım süreci artık otomobil piyasasının dışına da ilgi duyan okuyucuların bilememe gibi bir ihtimali kalmadığı karışıklıklarla gündemde kalmaya devam ediyor.

Yatırım açıklamalarının resmileşmesi ve ülke içerisinde şirketin dahi kurulmasının ardından yapım aşamasına geçilmesi beklenilen fabrikanın şu an askıda kalmışlığı da sürekliliğini devam ettiriyor.

Suriye’deki Barış Pınarı Harekatı neden gösterilerek alınan bekleme kararıyla birlikte Bulgaristan, Romanya ve Sırbistan gibi ülkelerin de yarımı kendi ülkelerine çekmek için ciddi hamleler yaptığı da yine masada görünen detaylar arasında.

Tüm bunların ardından iyice arap saçına dönen beklentilere bugün itibarıyla bir yeni isim daha ekleniyor. Bize çok da yabancı olmayan bu isimse komşumuz Yunanistan olarak ajanslara düşmüş durumda. (Log.com.tr)

Volkswagen'in Türkiye yatırımına işçi engeli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yatırım yapmazlarsa kesin karşılık verilmeli12 Kasım 2019 12:48

    şu anda Türkiyede en çok satan araç grubu WV grubu araçları wosvagen audi seat skoda ve porche...WV grubu araçları almanya dahil bütün avrupada bile bir yılda toplam satış Türkiyede satılan araçların toplamı kadar değildir eğer WV işçileri Türkiyeye yatırım yapılmasını istemiyorsa başka ülkeye yatırım isteniyorsa Türkiye olarak misilleme için önlem alınmalı madem WV grubu işçileri Türkiyeye yatırım istemiyor bizde  WV grubu araçlarının maxmum satışını minimum satışa düşurecek önlemler almalıyız 

  • Kenan 07 Kasım 2019 22:53

    Yazanlara bakıyorum,hükümeti sevmeyenler Volkswagen gelmezse ülkenin batacağını zannediyorlar.Bunu söyleyenler yerli oto üretimi yapılması zaman Koç dan bu konuda destek istenmiş,o da yapmayacağını söylediğinde hiçbiri tek kelime etmemişlerdi.Yerli oto yapılsın diye bunlar yapamaz diyenlere, Volkswagen gelmeyecek diye tutuşanlar aynı tipler.Merak etmeyin yerli oto 2022 de seri üretime geçeceği belli olduğu zaman Cahit Kıraç bunu gördüğü ve bu projeye darbe vurmak için konsersiyumu terk etmiştir.Volkswsgen gelse ne olur,gelmese ne olur.Bizim içimizden öncelikle hainlerin temizlenmesi lazım.

  • vurr07 Kasım 2019 12:22

    VURR bir tokatta sen vur.. şamar oğlanı oldu bizim ak koyunlar.. vur... alaman işçiside vurdu tokatı geçti ahaha şamarolanları seviyor...

  • Davut06 Kasım 2019 22:20

    Toplamı bir Türkiye etmiyor. Bu ülkenin birinde üretecekler Türkiyede otomobilini satacaklar. Güldürmeyin beni.

  • Seyit06 Kasım 2019 22:10

    Türkiye de en çok satılan araba şu an. Türkiyede üretmezse satışı düşer. Altına talep yoksa bilin ki tenekede değersiz olur.

  • Allahınızdna utanın ulen...06 Kasım 2019 20:05

    eee mektup göndermişler mi? AHAHAAH ULen kçı kırık fabrika sahiplerinin bile maskarası olduk. yuhh len sizlere... fabrikanada, sanada, üretim hattınada.... vb.. vb.. diyecke delikanlı yok mu? MAZKARS OLDU ULKEMİZ... SİZE OY VERERENİN...

  • muck07 Kasım 2019 10:48

    ADAM ARAPÇA YAZMIŞ OKU. TERSTEN OKU İŞTE.  TERSDE OKUSAN DÜZDE OKUSAN AYNI KAPIYA ÇIKIYOR. SENDE ÇIKMIŞSIN" kalpkıp" yazıyı eleştirmişsin. muckk

  • önce vatan07 Kasım 2019 09:22

    iki satır yazıyı yazmayı bilmiyorsun yazdığını okumak için insanlar kırk takla atıyor kaplkıp devleti sorguluyorsun 

  • ahaha06 Kasım 2019 20:04

    tarın ve orman bakanı goreve ahahah.... yok yokkkk.. aile ve çalışmas sosgal bakanlıgı göreve... yokkk  oda deil.. iç işleri bakanlığı göreve... aaaa o hiç olmaz.. diyanet işlerindenkonu il eilgil açıklama istiyorum ahahaha , evet bakalım kim homm hhoomm hooomm hooommm diye konuacak, cevap.. hiç biri çunku bu iş bozulursa için sorumlusu oalcak ve fırça yiyecekler... ahaha  seçimler gelsede adam gibi rayına gırse bu ulke. hergun koturye konomi...

  • b.kemancı06 Kasım 2019 19:36

    şu kapıları açıp metrobüslerlerle trenlerle  taşıyalım Suriyeli arkadaşları ne olur reis emeli sözü  dinle bir kere ne kaybederiz.

  • RezilVosvos06 Kasım 2019 16:31

    Bu VW grubu Türkiye'de açık ara pazar lideri ya ona yanarım. Arkadaş fiyat/performans çok kötü, almayın artık şu araçları. Bu arada VW Türkiye'de avantajlı. Bu küresel şirketler karlı olacağı yere yatırım yapar, gerisi hikaye. Yunanistan boşuna uğraşmasın.

  • Itri06 Kasım 2019 22:58

    Sen onu cumhurbaşkanına şöyle

  • ALPTUĞ06 Kasım 2019 15:48

    Bu sendika yöneticileri kimin köpeği ,yatırımla işcinin ne alakası var gıcınız yemiyorsa TÜRKİYEYE gelmezsiniz PKK nın köpekleri içinizde herhalde pkk lı militanlar var onların dazgirliğini yapıyorsunuz.

  • solmaz kaleli06 Kasım 2019 15:10

    bence volkswagen ı abd den kovaladılar.eksoz gazı salımı yüksek otolar üretiyor diye.bence bu firmayı eğer elektrli araç üretmeyecek ise kabul edilmememesi gerekmektedir.

  • erol g.06 Kasım 2019 14:01

    ELEKTRİKLİ HİDROJENLE ÇALIŞAN OTOLAR ÜRETMEYECEK İSE VOLKSWAGEN'E ÜLKEMİZDE YATIRIM İZNİ VERİLMEMELİDİR BENZİNLİ/DİZEL OTO İTHALATI DA YASAKLANMALIDIR

  • Mehmet06 Kasım 2019 14:01

    Sendika önce maaş kesintilerine odaklansin. Vergileri yunanistan a bulgaristana ipe sapa gelmez bilmedikleri ülkelere akıyor. .. önce kendi haklarını arasınlar

  • ...06 Kasım 2019 13:23

    KENDİ ÜLKELERİNDE ELEKTRİKLİ ARABA VE MODELLER ÜRETECEK VE AVRUPAYA ABD YE SATACAKLAR... 3 DÜNYA ÜLKELERİNE İSE ESKİ MODEL BENZİNLİ ARAÇLARI SATIP DURACAKLAR... RENKLİ TV LER AVRUPA ABD YE.. RENKSİZ TVLER TÜRİYE VE ORTADOĞU PAZARINA... HAYDEE.... BİZ  OTOMOBİL ÜRETECEZ YERLİ MİLLİ AMA BENZİNLİMİ..ELEKTRIKLI MI... TOPLU TAŞIMA ÜRETSEK DAHİ OTOBÜS FELAN, NANILMAZ BELEDİYELERDE TASARRUF OLUR.. AMA NE GEREK VAR... AL İTAL... AL DIŞARDAN. İHALELE AL.. SÜLALEM ZENGİN OLSUN... HAŞLKMİŞ MİLLETMİŞ.. AMANN BOŞVER...  MANTINDAN ÇIKAMADIK... YAZIK İNSANIMIZA..

  • erol g.06 Kasım 2019 13:10

    BİN AN ÖNCE ZEKİ İNSANLAR OLDUĞUMUZU GÖSTERİP KENDİ MİLLİ OTOLARIMIZI - UÇAKLARIMIZI -HELİKOPTERLERİMİZİ ÜRETMEYE BAŞLATARAK VOLKSWAGEN'E- UÇAK ÜRETİCİLERİNE RAKİP OLMALIYIZ BİZİM MÜHENDİSLERİMİZ DAHA KALİTELİLERİNİ DAHA UCUZA İMAL EDERLER

  • döşemeci06 Kasım 2019 13:00

    topunuz gelin.....adi şerefsizler...