E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVolatil ve yönsüz fiyatlamalar dikkat çekti---

Volatil ve yönsüz fiyatlamalar dikkat çekti

Volatil ve yönsüz fiyatlamalar dikkat çekti
27 Ocak 2021 - 09:14 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalardaki veriler inceleniyor

Gerek global gerekse yerel bazda fiyatlamalar açısından yeni tema yaratmakta zorluk çekilen işlemler baskı yaratmaya devam ediyor. Yakın dönem yükseklerinden gerileyen Amerikan doları ve tahvil faizlerine rağmen risk iştahının ivme kazanmakta zorlanması bu durumu açıklamaya yeterli. Genele yayılır yüksek değerlemeler ve yatırımcıların yeni pozisyon açmakta gösterdikleri ilgisizlik diğer değişkenler olarak öne sürülebilir. Öte yandan devam eden pandemi kaynaklı zorluklar, aşı sürecindeki muhtemel arz problemleri ve global büyümenin ilk çeyrekte sanılan kadar iyi patikada hareket etmeyebileceği beklentisi gibi faktörle de son zamanların öne çıkan başlıkları konumunda.

Bugün konuşacak olan Fed Başkanı Powell’ın tüm bu beklentilerin ortasında nasıl bir yönlendirme yapacağı ve ortamı sakinleştirme görevini üstlenip üstlenmeyeceği ise merak konusu. Beklentimiz, iki hafta önce olduğu üzere Başkan’ın ekonomik değerlendirmelerinde kısa vadede ihtiyatlı, orta vadede ise riskleri yukarı yönlü belirterek dengeli tarafta kalmaya devam etmesi. Haftalık kapanış bazında DXY’nin 91.80 üzerinde bir oluşuma işaret etmediği ortamda “zayıf Amerikan doları teması” eksenli işlemler beklentimizi gözden geçirmeyi düşünmüyoruz.

USDTRY paritesinin 200 haftalık hareketli ortalama seviyesi olan 7.37’nin aşağısında gelmesini kritik 7.30 bölgesine yönelim açısından önemsiyor ve yakından izliyoruz.

Türk lirası Amerikan doları karşısında günü %0.80 değer kazancı ile tamamlarken, BİST 100 endeksi kapanışı %-0.27 ile 1536 puan seviyesinden gerçekleşti. Endeks, seans içerisindeki zayıflamasını teknik anlamda yakından izlenen 1510-15 seviyelerine dek genişletirken, alım yönlü gelen tepki kısa vade iyimserliğin oluşması açısından oldukça anlamlı. 10y vadeli tahvil faizinde son işlemler -7bp ile %13.16 seviyesinden geçerken, ülke risk primi ise %-2.5 ile 323bp düzeyinde oluştu.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışlarının tamamı değer kazançlarına işaret etti. İşlem hacimlerinin son 5 günlük ortalamalarına kıyasla %50’ye varan artış gösterdiği ortamda Euro
Stoxx 50 %1.12, FTSE 100 %0.23, DAX %1.66 ve Rusya (RTS, USD) grubu varlıkları %0.77 düzeyinde performans sergiledi.

Amerika kıtası işlemlerinde Avrupa seansına kıyasla daha volatil ve yönsüz fiyatlamalar dikkat çekti. Majör ABD endekslerinde kapanışlar yatay-negatif olurken, kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıkları ise olumlu yönde ayrıştı. Bovespa %-0.78, Merval ise %4.20 ile izlendi.

Asya’da yeni gün fiyatlamaları genel olarak olumlu seyrediyor. TSİ 08.35/ NKY 225 %0.31, Hang Seng %0.18, CSI 300 %0.24 ve KOSPI %-0.22 ile işlem görmekte. USDCNH paritesi offshoreda 6.4704 ile yuan lehine oluşmakta.

Günün önemli şirket haberleri 27/01/2021

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisse senetleri

Küresel piyasalar Fed'e odaklandı

Bankacılık endeksinde alıcılı seyir kayıpları toparladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)