E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVolatil seyirlere karşılık risk iştahı korunuyor---

Volatil seyirlere karşılık risk iştahı korunuyor

Volatil seyirlere karşılık risk iştahı korunuyor
24 Mayıs 2021 - 08:58 borsagundem.com

Anadolu Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende bu hafta iç piyasada Hazine ihalelerine gelecek talep ve oluşacak faiz seviyesinin izleneceği belirtiliyor

Geçen hafta küresel piyasalarda volatil seyirler yaşanırken genel anlamda risk iştahı korundu. Fed tutanaklarında, bazı üyelerin gelecek toplantılarda varlık alımlarını azaltmayı tartışmaya hazır olduklarının ortaya çıkmasının ardından Çarşama günü ABD endekslerinde satıcılı seyir hakim olurken haftanın geri kalanında Philadephia FED İmalat Endeksi 43 olan beklentinin oldukça altında
31,5 olarak gerçekleşmesiyle ABD Hazine Bakanlığı’nın küresel asgari kurumlar vergisi oranının en az %15 olmasını önermesi de alımları destekleri. Bu oran, Amerikan şirketlerin yurt dışında elde ettikleri gelirlere uygulanması için daha önce ABD Başkanı Biden tarafından verilen ve yüksek olduğu değerlendirilen %21’lik teklifin altında ve OECD bünyesinde daha önce değerlendirilen %12,5 seviyesine daha yakın oldu. Cuma günü ABD’de beklentilerin üzerinde gelen Mayıs ayı imalat ve hizmet PMI verileri ikinci çeyreğe ilişkin büyüme beklentilerini yukarı taşırken 10 yıllık faizlerde %1,61’den %1,64’e doğru sınırlı artış yaşandı. Bu sabah faizler %1,62’de. Cuma gününü teknoloji hisselerine gelen satışların etkisiyle karışık kapatan ABD endeksileri bu sabah vadeli işlemlerde %0,3-0,4 aralığında primli. ABD’de Mayıs ayı imalat PMI 60,4 olan beklentinin üzerinde 61,5, hizmet PMI 64,6 olan beklentinin oldukça üzerinde 70,1 olarak gerçekleşti.

ABD’de Cuma günü açıklanacak çekirdek PCE Fiyat endeksi enflasyonist göstergeler içerisinde öne çıkarken öncesinde Perşembe günü daha önce açıklanan 2Ç21 GSYH’da revize veri izlenecek.

Geçen hafta Cuma günü ABD PMI verileri öncesinde 1889,40 dolara kadar çıkan ons altın haftayı 1882 dolardan kapatırken bu sabah vadeli işlemlerde 1887 dolar görüldü. 1860 üzerinde görünümü yukarı yönlü olarak takip etmeye devam ediyoruz.

Türkiye’de koranavirüs vaka sayılarıyla aşılamaya ilişkin gelişmeler izlenirken 5 Yıllık CDS’leri 403’de. İçerde yarın Mayıs ayı KKO, sektörel güven endeksleri, Cuma günü ekonomik güven endeksi, Nisan ayı dış ticaret istatistikleri takip edilecek. S&P Türkiye değerlendirmesi bu hafta Cuma akşamı açıklanacak. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Sherman’ın Türkiye ziyareti takip edilecek.

Tüm turizm çalışanlarının Mayıs ayı sonuna kadar aşılanacağı açıklandı. Almanya Sağlık Bakanı Spahn, Türkiye'de iki doz BioNTech aşısı yaptırmış olanların yakında Almanya'ya turistik ziyarette bulunabileceğini söyledi.

Türkiye 5 yıllık CDS’leri 400 civarında yatay seyrediyor.

Borsada teknik olarak 1440-1465 aralığını ve bu aralığın kırılımını takip ediyoruz. Geçen haftanın son iki gününde 1465 direncini test eden ancak kırımayan 100 Endeksi haftayı %0,73’lük artışla 1452 puandan tamamlayan endekste 1465 direncinin yukarı kırılması halinde 1475 ardından 1490-1510 aralığı hedeflenebilir. Kırılamaması halinde 1440 ilk destek iken altında satış baskısının artmaması için 1420 korunmalı. Bu açıdan stop-loss seviyemizi 1420 olarak korumaya devam ediyoruz.

USD/TL’de 8,30-8,50 aralığını takip edeceğiz. 8,30 üzerinde görünüm TL açısından negatif olup, bu aralığın üst bandı TL’de değer kaybının hızlanmaması için yukarı kırılmamalı.

Bu hafta iç piyasaya 27,9 milyar TL’lik itfası olan Hazine’nin ihalelerine gelecek talep ve oluşacak faiz seviyesi izlenecek.

Günün önemli şirket haberleri 24/05/2021

 

Şirketlerin 2021 yılı ilk çeyrek açıklanan bilançoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)