E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVolatil seyir devam ediyor---

Volatil seyir devam ediyor

Volatil seyir devam ediyor
22 Mart 2021 - 09:20 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Global faiz hadlerindeki yüksek ve volatil seyir devam ederken, Amerikan dolarına olan talebin spekülatif yatırımcılar nezdinde son hafta işlemleri itibarıyla artış göstermesi, bu durumun da ağırlıklı portföylerde verilen JPY pozisyonlarının azaltılması kanalı üzerinden olması ihtiyatlı duruşun hisse senedi piyasalarına kıyasla FX işlemlerinde hali hazırda devam ettiğini gösteriyor. DXY Asya seansında 92.00 seviyesinde oluşurken, EURUSD paritesi üzerindeki baskının bölgeye dair aşılama sürecindeki aksaklıklar ve yeniden açılışların getirdiği vaka sayılarındaki artış nedeniyle bir süre daha devam edebileceğini değerlendiriyoruz. Paritede teknik anlamda haftalık kapanışın 1.1945 seviyesi üzerinde olmadığı resimde 1.17 bölgesi civarında dengelenme ve yeniden euro uzun pozisyonların artış göstermesi beklenebilir. Bugün Almanya'da Başbakan Merkel'in yerel yöneticilerle gerçekleştireceği toplantı ve alınan kapanma önlemlerinin +4 hafta daha uzatılması teklifi yakından izlenebilir.

Hafta içerisinde ise bölgedeki son ekonomik momentumu gösterecek olan PMI rakamları yatırımcıların gündeminde olacak. Haber akışının ardından Türk lirası cinsinden fiyatlanan varlıklarda kısa vadede dalgalanma olmasını normal karşılamakla birlikte fiyatlamaların ilerleyen günlerde belirli seviyelerde dengeye oturacağını düşünüyoruz. Hafta ortasında gerçekleştirilecek olan AK Parti Kongresi yakından izlenebilir.

Türk lirası Amerikan doları karşısında PPK kararı sonrasındaki ilk iş gününde %1.44 değer kazancı gösterirken, BIST 100 endeksi kapanışı ise %1.4 düşüşle 1528 puan seviyesinden gerçekleşti. 10y vadeli tahvilde faizin son düzeyi %14.06 olurken, ülke risk primindeki kapanış ise 308bp ile takip edildi.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışlarının tamamı değer kayıpları şeklinde oldu. Euro Stoxx 50 %-0.79, FTSE 100 %-1.05, DAX %-1.05 ve Rusya grubu (RTS, USD) %-0.99 ile takip edildi.

Amerika kıtası işlemlerinde ağırlıklı Avrupa seansına paralel bir seyir gözlendi. Majör ABD endekslerinde kapanışlar Nasdaq'ın %0.76'lık primlenmesi hariç negatif tarafta yer alırken, Dow Jones %-0.71, S&P 500 ise sınırlı kayıpla %-0.06 ile günü tamamladı. Türev işlemlerdeki vade sonu etkisiyle işlem hacimleri artış gösterirken, Dow Jones cephesinde son 5 günlük ortalamasının %119 üzerinde yer aldı. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıklarından Bovespa %1.21 yükselirken, Merval ise %0.78 değer kazandı.

Asya'da hafta başlangıcı karışık bir resim oluşumuna işaret ediyor. TSİ 08.25/ NKY 225 %-1.84, Hang Seng %-0.23, CSI 300 %0.68 ve KOSPI %-0.10 ile takip edilirken, USDCNH paritesi offshoreda 6.5105 ile yuanda değer kaybını işaret etmekte.

Gündem: Merkez! Piyasalar neleri izliyor?

 

Türk Tuborg ve Kordsa sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 22/03/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)