E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVodafone’dan kontratlı telefon dolandırıcılığı---

Vodafone’dan kontratlı telefon dolandırıcılığı

Vodafone’dan kontratlı telefon dolandırıcılığı
16 Eylül 2020 - 15:45 borsagundem.com

İngiltere’nin en büyük yayın organı BBC’de yayınlanan bir habere göre Vodafone kontratlı telefon satışlarında kontrat süresinin bitmesine rağmen fahiş fiyatlı faturalandırmalara devam ediyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de mobil operatör müşterileri kontratlı telefon alımları için gereken miktarın tamamını ödemelerine karşın operatörlerin kendilerinden tam ödeme istediklerini ve dolandırıldıklarını belirtiyorlar. BBC’nin haberine göre söz konusu operatörler arasında Vodafone da bulunuyor.

İngiliz tüketici izleme örgütüne göre bazı kullanıcılar yılda 400 sterlinden fazla gereksiz ödeme yapıyor. Operatörlerse müşterilere seçenek sunduklarını ifade ediyorlar.

Birçok kullanıcı yeni telefon almak için kontratlı telefon kampanyalarını tercih ederek bir ya da iki yıl içerisinde faturalarına yeni telefon ödemesini de dahil ediyor. Ancak kontrat sürecinin bitmesiyle birlikte faturaların da düşmesi gerekiyor. Fakat bu durum her zaman böyle olmuyor.

BBC’nin haberinde Which anketine göre tüketicilerden gerçek faturalarının iki katı ödeme alınıyor.

Her 10 Vodafone kullanıcısından üçünde kontrat süresi bitmesiyle fiyatların düşmesi gerekirken fatura giderleri aynı kalıyor. Haberde örnek olarak iPhone 11 alan bir tüketicinin kontrat süresince ödemelerinin 68,21 sterlin olduğu kontrat sonunda ise faturanın 62 sterline düşürüldüğü gösteriliyor. Ancak sadece sim kart anlaşması yapan tüketicilerse aynı şartlarda 30 sterlin ödeme yapıyor.

İngiltere merkezli tüketici araştırmaları şirketi Which’in Ev Eşyaları ve Hizmetleri Birimi Başkanı Naalie Hitchins konuya ilişkin, “Bazı mobil operatör firmaları fazla ödemelerin durdurulması için işlem yapmaya başladı. Araştırmamıza göre diğerleriyse müşterilerin dolandırıcılık ücretlerine maruz kalmaması için daha fazlasını yapabilirler” dedi.

Bu süreçte müşterilerin operatörlerin dolandırıcılığı konusunda dikkatli olması için uyaran Hitchins, “Kullanıcıların beklememesi çok önemli. Eğer kontratın dışına çıkıldığını ya da fazla ödeme alındığını düşünüyorsanız telefon faturanızı kontrol edin ve yalnız sim kart anlaşmasına ya da telefon yenileme anlaşmasına geçme konusunda karar verin” ifadelerinde bulunuyor.

BBC rapora ilişkin Vodafone’a ulaştığında aldığı cevap da oldukça dikkat çekiciydi. Vodafone ankete katılanların gerçekte Vodafone hesabı olup olmadığını sorgulayarak anket sonuçlarını reddetti. Mobil operatör firmasından yapılan açıklamada kontrat güncellemesi için ulaşılamayan kullanıcılara %5 indirim yapılmasıyla övünüldü.

Vodafone her gün 100 abone kaybediyor

 

Vodafone'da internete erişim sorunu!

 

Vodafone’dan bıktıran taciz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ayşe Topçu19 Eylül 2020 13:07

    NE YAPIYORSUN İNGİLTERE G*TÜ*N?! >:O

  • Hatzede17 Eylül 2020 21:15

    Vodafone da 26 liralık sabit faturaya 120 lira kitlediler, faturada da abonelik vs yazmıyor, ne açıklama yaptılar ne de düzelttiler. Vodafone benim için bitmiştir

  • Türk17 Eylül 2020 12:31

    Türk telekomdan vodafon 7GB 29 TL tarifesine geçtim,rahat ettim.Kullanmadığım GB,dakikalar sonraki aya devrediyor.Hediye çarkı bedava GB,whatsapp,facebook vb.veriyor.Kontrat bitince ne olur bilemem ama başka seçenekler devamlı var.Evdeki diğer iki hat bimcell ,senelerdir,onlardan da memnunuz.Telefona çıkılmaması sorunu bütün operatörlerde aynı.Tüm seçenekleri değerlendirin derim.Araştırın hemen sinirlenmeyin.Muhakkak daha iyisi vardır.

  • Yorum17 Eylül 2020 11:17

    Telefon açıyorsun karşınıza bir tane adam çıkmıyor problemi çözemiyorsunuz Bi türlü

  • Pgsuszede 16 Eylül 2020 23:08

    Dolandırıcılık sadece iletişim sektöründe yapılmıyor. Havacılıkta PGSUS ta iş yatırım tarafından babası yapılıyor. Önce hafif tahta yukseltiliyor sonra birden fazlasıyla aşağı basılarak yatırımcı mağdur ediliyor. 9 aydır bu oyun oynanıyor.

  • ali17 Eylül 2020 12:22

    borsanın kuralı bu

  • Osman16 Eylül 2020 21:34

    Bunun hattında da problem var eski kalitesi yok. Hatlarımi başka operatöre tasiycam

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU16 Eylül 2020 21:13

    Türktelecomdan şaşmayın.hiç olmaz ise yüz yüze göreceğiniz her yerde mahataplar var.diğerleri kazık ve müşterilerini dolandırıyorlar.

  • Huseyin yıldız16 Eylül 2020 18:50

    Aynı şey Burda başıma geldi. Kontratım bittiği ve 6 ay boyunca farklı tarifeden fatura odememe rağmen farklı operatöre geçtim diye benden 70 TL cayma ücreti aldılar. İtiraz edip sözleşmeyi istedim. Sözleşme yok ikinci yıl için sesli onayınız var dendi. Ses kaydını istedim. Kişiye seskaydi vermiyoruz. Mahkemeye baş vurursaniz ses kaydını mahkemeye veririz dediler. Bütün çabalarım rağmen sonuç alamayınca tüketici hakları hakem heyetine baş vurdum. Sonucu bekliyorum. Bir çok insanı bu şekilde dolandirmaktalar ve BTK hiç bir işlem yapmıyor.

  • Gurbetci16 Eylül 2020 18:35

    Ingilterede devlet var yaparlar amam cezasi agir olur her duydunuza inanmayin.

  • Mucise Reis ;)16 Eylül 2020 17:44

    Ohaa... Yİne mi İngiltere, bu ingiltere boşuna kıskanmıyor bizleri... Ekonomisi kata kulli işler  hep. Neyseki Türkiye de böyle haberleri göremiyoruz. 

  • Okie Dokie16 Eylül 2020 17:11

    Eğer bu haber doğruysa Vodafone derhal özür dilemelidir. Şu an sinirden elim ayağım titriyor. Psikolojim bozuldu yemin ederim. Ağlamamak için zor tutuyorum kendimi.

  • misafir17 Eylül 2020 09:49

    MERHAMETİ OLMAYAN  ağlayamaz...