E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıVOB'da beklentiler---

VOB'da beklentiler

VOB'da beklentiler
07 Şubat 2013 - 09:09 borsagundem.com

Endeks kontratta 101,250 ara direnç noktasını aşma denemelerinin başarısız kalması satış baskısını arttırıyor

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:
"Bugünün ana gündemi ECB toplantısı sonrası Draghi’nin LTRO ödemelerinde beklenenin üstünde geri dönüş olmasıyla başlayan euro’daki değer artışının birlik içindeki karşıt görüşlerin nasıl dindireceği olacak. ABD ve Japonya'nın gevşek para politikalarının dolar ve yeni zayıflatmasından ötürü ECB'nin yakın zamanda "kur savaşı" baskısı altına girerek, euro’da ki kazançları azaltmak için harekete geçebileceğini ( faiz indirimi) belirtilmesine karşın, bugünkü toplantıda %0,75 seviyesinde olan faizde değişiklik beklenmiyor.
AB liderlerinin Brüksel’deki toplantısında ise 2014-2020 yılları arasındaki uzun soluklu bütçeyi masaya yatıracaklar. Özellikle ortak tarım politikasına ayrılan para ülkeler arasında tartışılacak bir başlık oluştururken, bu toplantıdan nasıl bir birlik çıkacağı merak konusu.
ECB toplantısı öncesi oluşan belirsizlik ABD borsalarının yatayda kalmasına neden olurken, Altın’nın onsunun %0,3 yükselişle 1,678 dolar seviyesine ulaşmasını sağladı.
İngiltere Merkez Bankası(BOE)'nın bugünkü toplantısında faiz oranı değişikliği beklenmezken, varlık alım programının da aynı kalacağı tahmin ediliyor.
ABD`de haftalık işsizlik, İngiltere ve Almanya`nın Aralık ayı sanayi üretimi verileri ile İspanya`nın düzenleyeceği borçlanma ihalleri de bugünün diğer gündem maddeleri olarak yakından izlenecektir.
Endeks kontratta 101,250 ara direnç noktasını aşma denemelerinin başarısız kalması açık pozisyon sayısındaki geri çekilmeyle birlikte satış baskısının artmasına neden olmakta. Bu da 100,000 desteğinin aşağı çekilmesini sağlıyor. 99,500 desteğinin kırılması durumunda 97,500 seviye riski oluşuyor."
TURKISH YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)