E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıVOB'da beklentiler---

VOB'da beklentiler

VOB'da beklentiler
14 Ocak 2013 - 09:03 borsagundem.com

Kontratın güne yükselişle başlaması bekleniyor

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:
"Yeni haftaya ABD’de borç tavanı görüşmelerine dair haber akışları ile başlıyoruz. Bazı Demokrat Parti üyeleri ve Joseph Stiglitz gibi ekonomistlerin de desteklediği 1 trilyon dolarlık madeni para üretimini öngören ilk borçlanma tavanı önerisi ABD Başkanı Obama tarafından reddedilirken Demokratlar, Başkan Obama'ya "gerekirse Kongre'den onay almadan, yasal sınırlar içerisinde tek başına" çözüm bulması önerisinde bulunuyor.
Demokratların bu desteğine karşın Temsilciler Meclisi Lideri Boehner ve Senato Azınlık Lideri McConnell’ın tutumu görüşmelerin piyasalara etkisi açısından önemli olacak ki Şubat sonunda ulaşılacak borç tavanı öncesi önerilerin şimdiden değerlendiriliyor olması yakın zamanda borç tavanı müzakerelerinin sıcak gündeminin oluşabileceğine işaret ediyor.
Asya borsalarına baktığımızda kapalı olan Japonya hariç yeni haftaya değer kazançları ile başlandığını görüyoruz. Japon Başbakan Abe, deflasyonla mücadele çağrılarının dozu ile beraber Japonya Merkez Bankası üzerinde baskıyı da artırıyor. Bu baskı ile gerileyen ülke
para biriminin yanında, Asya başta olmak üzere küresel piyasaların olumlu etkilendiğini görmekteyiz.
Geçtiğimiz hafta ECB Başkanı Draghi’nin basın toplantısının ardından yüskelişe geçen EURUSD paritesi de yeni haftaya yükselişle başlayarak 1,3404’e dek değer kazancını genişletti. Zayıflayan doların da Dolar/TL üzerindeki baskısı 1,7670-80 bandında hissediliyor.
Dolayısıyla yeni haftaya olumlu bir başlangıç yapıyoruz, ABD’de borç tavanı çözüm çabaları şimdiden artırılıyor, Asya tarafı zaten olumlu, Euro bölgesinde de Almanlara göre en kötü geride kaldıysa, bizim de beklentimiz endeksle birlikte endeks30 kontratta güçlü duruşun korunması şeklinde oluyor.
Şubat vadeli Endeks30 kontratın güne yükselişle başlamasını beklemekteyiz"
TURKISH YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)