E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin‘Vize’de son dakika olmaz---

‘Vize’de son dakika olmaz

‘Vize’de son dakika olmaz
14 Temmuz 2013 - 02:38 borsagundem.com

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasıyla tatilciler uzun tatil planları yapıyor.

Geçen yıla göre yurtdışında tatile gidenlerde  yüzde 100’lük artış yaşandığını belirten İlker Lanacı, tatilcilerin pasaport ve vize işlemlerini son ana bırakmaması gerektiğini söylüyor.
9 gün sürecek olan Kurban Bayramı tatili en çok tatilcileri sevindirdi. Uzun tatil döneminde yurtdışında geçirmek isteyenlere bazı önerilerde bulunan Etstur Yurt Dışı Turlar Müdürü İlker Lanacı tatilcilerin pasaport ve vize işlemlerini son günlere bırakmaması gerektiğini ifade etti. Yurt- dışı turlarında yüzde 60 artış yaşandığını söyleyen Lanacı, Kurban Bayramı’nda tur paketi satışlarında yüzde 100 artış yaşanmasını beklediklerini ifade etti.

11 BİN KİŞİ GİDECEK

ETSTUR ile sadece Kurban Bayramı için yurtdışına çıkacak olan misafirlerin sayısının 11 bin civarında olduğunu dile getiren Lanacı, tatillerini yurtdışında geçirmek isteyenlerin İngiltere’den Orta Avrupa’ya, Uzakdoğu’dan Dubai’ye kadar seçenekleri olduğunu belirtti. Kurban bayramı tatilinin 9 gün olması sebebiyle diğer bayramlara göre çok farklı olacağının altını çizen Lanacı, “Bu uzun bayramı fırsat bilerek yurt dışına çıkmak isteyen tatilcilerin dikkat etmesi gereken birkaç nokta var. Söz konusu dönemde tatile çıkacak olan 11 bin kişinin yarısının pasaport ve vize işlemlerini son günlere bırakma ihtimalini göz önünde bulundurursak, yolculuk öncesi pasaport ve vize işlemlerinde bir yoğunluk yaşanması söz konusu” diye konuştu.

15 GÜN SÜRÜYOR

Yapılan işlemlerin ülkelere göre farklılık gösterebileceğini söyleyen Lanacı, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri hariç işlemler 10-15 gün sürüyor. Pasaport ve vize işlemlerini son günlere bırakan misafirlerin konsolosluklardaki yoğunluk ihtimalini göz önünde bulundurmaları gerekiyor” dedi. Konsoloslukların gidiş tarihine göre vize verdiklerini kaydeden Lanacı, “Bayram yoğunluğu nedeniyle pasaportların uzun süre içerde tutabilme ihtimalleri de söz konusu. Ayrıca pasaportların 10 yıldan eski olmaması, en az 6 ay geçerlilik süresi olması ve fotoğrafların da konsoloslukların belirlediği standartlarda olması gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Uzakdoğu’yu tercih ettiler

ETSTUR’un Kurban Bayramı tatilinde en çok talep gören destinasyonları arasında Uzakdoğu ve Dubai turlarının yer aldığını anlatan Lanacı, mevsim nedeniyle bu turlarda kontenjanların neredeyse dolduğunu ifade etti. Kurban Bayramı tatilinin uzunluğunu fırsat bilen tatilcilerin, tatillerini dünyanın farklı noktalarında geçirmekten yana olduğunu belirten Lanacı, “Etstur, misafirlerin istekleri doğrultusunda Kurban Bayramı için birbirinden farklı yurtdışı tur alternatifleri sunuyor. Etstur’da İngiltere, İtalya, Fransa, İspanya, Uzakdoğu, Ortadoğu başta olmak üzere birçok farklı tur seçeneği bulunuyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)