E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemViyana'da Türkler ile PKK yandaşları asında gerginlik---

Viyana'da Türkler ile PKK yandaşları asında gerginlik

Viyana'da Türkler ile PKK yandaşları asında gerginlik
28 Haziran 2020 - 16:38 borsagundem.com

Avusturya'nın başkenti Viyana'da protesto gösterisi düzenleyen Kürt gruplarla kendilerini "Bozkurtlar" olarak tanımlayan grup arasında arbede yaşandı.

AP'nin aktardığına göre Türk grubun hafta içinde Kürtler tarafından düzenlenen ve PKK bayrakları ile Abdullah Öcalan posterlerinin taşındığı iki mitinge saldırmasının ardından cuma ve cumartesi günü yapılan gösteriler için Viyana polisi yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Polis, perşembe günkü protestolarda iki grup arasında saatler süren çatışmalarda karşılıklı taş ve molotof kokteyli atıldığını bildirdi. Saldırıda 2 polisin ve bir polis köpeğinin yaralandığı açıklandı. Olaylara ilişkin 3 kişi gözaltına alındı.

Perşembe günkü olaylar, bir önceki gün bir Kürt grubun kadın hakları için düzenlediği protestolara gelen tepkilerden sonra yaşandı.
AP Photo

Euronews'e konuşan bir görgü tanığı, Kürt kadın hakları grubunun Viyana'nın göçmenlerin ağırlıklı olarak yaşadığı bir semtinde aile içi şiddete karşı gösteri düzenlediğini söyledi. Kadın hakları örgütünün söz konusu gösterisinin saldırıya uğradığı ileri sürüldü.
Sonraki günlerde "Bozkurtların", Kürt eylemcilere destek veren sol grupların da katılımıyla düzenlenen daha geniş çaplı protesto gösterilerine müdahale ettiği ve iki taraf arasında şiddet olaylarının yaşandığı bildirildi.
Gösteriler iki grubun yeniden karşı karşıya geldiği cumartesi günü yoğun güvenlik önlemleri altında devam etti.
Kürt protestoculara destek veren aşırı solcu aktivist ağı olarak bilinen Antifa üyeleri de Türklerin saldırısına maruz kaldıklarını ileri sürdü.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, siyahi George Floyd’un ölümü üzerine başlayan protestoları şiddete dönüştürmekle suçladığı ANTIFA grubunu terör örgütü olarak tanıyacaklarını açıklamıştı.
Eski Avusturya Yeşiller Partisi Milletvekili Berivan Aslan sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, saldırıya uğrayan Türk bir gazetecinin de yaralandığını aktardı. (Euronews)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • genç28 Haziran 2020 16:48

    pkk sempatizanları teröristleri fotolarından kim olduklarını belirleyip ülkeye sokmamamız gerek.buraya tatile gelince güzel.oraya gidince bilmem ne türkiye.ulan var ya ne adisiniz.vatansızlar