E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriVisa’da beklentileri aşan kâr, hisse fiyatına yansıyacak mı?---

Visa’da beklentileri aşan kâr, hisse fiyatına yansıyacak mı?

Visa’da beklentileri aşan kâr, hisse fiyatına yansıyacak mı?
10 Eylül 2021 - 08:30 borsagundem.com

Şirket için analistlerin ortalama hedef fiyat beklentisi 278 dolar. Credit-Suisse’in raporundaki hedef fiyat ise 285 dolar. 13 analist ‘güçlü al’, 22 analist ‘al’ ve 4 analist ‘tut’ önerisinde bulunuyor. Hisse için ‘sat’ önerisi ise yok.

Visa Inc. uluslarası finansal hizmetler sunan bir Amerikan şirketidir.  Amazon, Singapur'dan sonra Avustralya'da da Visa müşterilerine ek ücretler getiriyor. Ayrıca varsayılan ödeme metodu olarak Visa'yı belirlemiş müşterilerine, farklı bir ödeme metodu seçmeleri durumunda 20 Avustralya doları tutarında hediye çeki vereceğini belirtmekte. Her ne kadar Avustralya'daki e-ticaret hacmi Singapur'a göre daha büyük olsa da; CS, Visa'nın Amazon kaynaklı işlem hacminin asgari seviyede olduğunu düşünmekte. Geçmişteki benzer anlaşmazlıklar, taraflar arasında müzakerelerle çözülmüştü. Visa, bu anlaşmazlığı teşvikler ve indirimler sunarak çözmeyi deneyebilir. CS, Amazon ve Visa'nın global ortaklıklarının devam ettiğini vurguluyor.

Visa'nın hisse senedi fiyatındaki son zayıflığın bariz bir nedeni yok. Ancak, şirket şu anda oldukça uygun fiyatlı görünüyor ve Visa önemli ölçüde yüksek bir özkaynak karlılık oranına sahip. Söz konusu oran % 29 ve bu oran  %17'lik sektör ortalaması ile karşılaştırıldığında bile oldukça etkileyici. Muhtemelen bunun sonucunda Visa, 15'lik makul bir net gelir artışı elde edebildi. Şirket bir sonraki kazanç açıklamasında finansal tablosunun gücünü göstermeye çalışacak. Bu raporda analistler, V'nin hisse başına 1,52 dolar kazanç sağlamasını bekliyor. Bu, yıllık %35,71'lik bir büyümeye işaret ediyor. Analistlerin ortalama beklentisi üç aylık dönemde  bir önceki yıla göre %26,42 artışla 6,45 milyar $ gelir açıklaması.

Credit-Suisse de en son yayınladığı raporunda hedef fiyatı da 285 $ olarak belirliyor. Şirket için analistlerin ortalama hedef fiyat beklentisi ise 278 $. Ayrıca şirket için 13 analist ‘’Güçlü Al’’; 22 analist ‘’Al’’ ve 4 analist ‘’Tut’’ önerisinde bulunuyor, şirket için ‘’Sat’’ önerisi ise bulunmuyor. Hissenin 50 günlük ağırlıklı ortalaması 237.53 $ - 100 günlük ağırlıklı ortalaması 233.92 $ - 200 günlük ortalaması ise 223.32 $ . 1 yıl içerisinde en yüksek gördüğü seviye 252.67 $ - en düşük seviye ise 179.23 $.  Temettü verimi ise % 0,56 olan hissenin en son kapanışı 229.70 $ .

Dünya’nın önde gelen ilaç şirketi Pfizer’a ortak olmak ister misiniz?

Eğlence sektörünün lideri The Walt Disney Company beklentilerin üzerine çıktı

Oyun aşkına !!!

Apple’da yeni zirveler görülür mü?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)