E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVirüsü anında yok eden makine---

Virüsü anında yok eden makine

Virüsü anında yok eden makine
11 Kasım 2020 - 14:31 borsagundem.com

ABD merkezli elektronik firması Dynamics, mikropları emen ve onları yüksek yoğunluklu ultraviyole ışıkla patlatan bir korona virüs öldürme makinesi ürettiğini açıkladı.

Bütün dünyayı etkisi altına alan korona virüse elektronik şirketlerini inovatif teknolojilere çözüm bulmaya çalışıyor. ABD Merkezli Dynamics şirketi, korona virüsü kapalı alanda yok eden bir makine ortaya çıkardı.

Nanowave adı verilen teknolojide alet, mikropları emerek ve yüksek yoğunluklu ultraviyole ışıkla patlatıyor. Bu işlem saniyenin iki binde biri kadar kısa bir sürede gerçekleştiren, 3 metreye kadar içinde bulunan virüslerde etkili.

YÜZDE 99 ETKİLİ

300 litrelik havayı içine çekerek virüs korona bulunmayan havayı ortama geri bırakan Nanowave'in virüsü yok etmede yüzde 99 etkili olduğu açıklandı.

Teknolojiyi geliştiren ekip tarafından Teksas Üniversitesi Tıp Bölümü ve Colorado Eyalet Üniversitesi'nde laboratuvar testleri Nanowave'in yüzde 99.99907 etkili olduğu bilimsel olarak açıklandı.

Carnegie Mellon Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Profesörü olan Elias Towe, "Dynamics, Kovid-19 virüsünü etkisiz hale getirmek için ilk uygulanabilir araçlardan birini yarattı" ifadelerini kullanırken "Cihazın, ABD'nin en büyük laboratuvarlarından birinde ölçülen performansı gerçekten etkileyici." şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • manyak herif11 Kasım 2020 23:01

    bizim aşıyı bulmak gibi bir derdimizin olmaması gerekir.bizim derdimiz emeklinin ,işçinin,köylünün,fakirin ,fukaranın,nasıl geçinececeği olmalıdır.Enayiler aşıyı bulsun biz hazıra konalım.Zaman  kurnaz olma devridir.kurnaz olmazsan bu dünyada aç kalırsın.

  • Berber Bekri12 Kasım 2020 05:08

    Hee aşıyı bulan salak sen akıllı senin gibi beyinler yüzünden dolar bu halde ülke de üretim yok işsizlik çok devam inanan da çok senin gibilere zavallı bi sen ve senin gibiler uyanık kurnaz dünya da gerisi salak ne güzel kafa tıraş bile etmeye değmez beyinsiz seni

  • www11 Kasım 2020 18:19

    İşte bu. Önce okumak, çalışmak   ,araştırmak ,üretmek... bunların ne kadarını yapıyoruz. Yeterince yapmıyoruz demek ki , aşıyı bulsun diye yabancının eline bakıyoruz. Ne acı :(  :(  :( 

  • Nedim12 Kasım 2020 07:02

    Aynı işi elektrik süpürgesi de yapar!  Sen kurallara uy hiç bir şey olmaz!  Senin nereye baktığın seni ilgilendirir.  Başkası, hele millet adına konuşma!  Temizlik, mesafe,  maske,   Cleaning, distance, musk!   Don't forget.  Understood?