E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVirüse bağışıklığı olanlar da tespit edilecek---

Virüse bağışıklığı olanlar da tespit edilecek

Virüse bağışıklığı olanlar da tespit edilecek
28 Mart 2020 - 08:40 borsagundem.com

Rusya'dan yapılan açıklamada gelecek hafta kullanıma sokulacak test sistemiyle virüse bağışıklık kazanmış kişilerin tespit edilebileceği belirtildi

Rusya Hükümeti Koronavirüs Koordinasyon Konseyi toplantısında konuşan Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, yeni korona virüs test sisteminin bugün tescil edileceğini bu test sistemiyle birlikte virüse bağışıklığı bulunan kişilerin de belirlenebileceğini bildirdi.

'Vektör' şirketi tarafından üretilen yeni test sisteminin antikor bulunup bulunmadığını, hafıza antikorları bulunup bulunmadığını veya hastalığın akut durumunu daha kısa sürede ve etkili şekilde belirleme imkanı sunacağını kaydeden Popova, "Gerek halk gerekse de sağlık personeli arasında korona virüse karşı halihazırda bağışıklık kazanmış, yani hastalarla daha rahat şekilde çalışabilecek kişileri de belirleyebileceğiz" dedi.

Popova, 'polimeraz zincir reaksiyonu' metoduna dayanan bu yeni test sisteminin Kovid-19 analizi süresini 2 buçuk saate kadar düşüreceğinin altını çizdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)