E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVirüs Vuhan'a geri döndü!---

Virüs Vuhan'a geri döndü!

Virüs Vuhan'a geri döndü!
10 Mayıs 2020 - 16:24 borsagundem.com

Korona virüs, sıfır noktası kabul edilen Çin'in Vuhan kentine geri döndü, kentte 3 Nisan'dan beri ilk kez yeni vaka görüldü.

Çin'in Wuhan kentinde 3 Nisan'dan beri ilk kez yeni korona virüs vakasının tespit edildiği yetkililer tarafından açıklandı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu 9 Mayıs itibarıyla ülkede 14 yeni Kovid-19 vakası görüldüğünü bildirildi.

Ülkede 28 Nisan'dan bu yana en yüksek günlük Kovid-19 vakası kayda geçerken, yeni vakaların görüldüğü yerler arasında SARS-CoV-2'nin dünyada ilk görüldüğü yer olan Wuhan kentinin de olduğu açıklandı.

Çin geçen perşembe günü Wuhan da dahil ülkedeki tüm bölgeleri korona virüs açısından düşük riskli olarak ilan etmişti.

Ancak pazar günü ülkedeki vakalar yeniden çift hanelere ulaştı. Ülkedeki Jilin vilayetindeki Shulan kentinde 11 kişide daha virüse rastlandı.

Kentin Kovid-19 risk seviyesi orta düzeye çıkarılırken salgın kümesinin 7 Mayıs'ta korona virüs pozitif bir hastanın aile üyeleri ve hasta ya da yakınlarıyla temas eden diğer kişiler olduğu belirtildi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Wuhan'da 3 Nisan'dan bu yana rapor edilen ilk korona virüs hastasınınsa daha önce hastalık belirtisi göstermeyen, asemptomatik bir hasta olduğunu açıkladı.

Shulan ve Wuhan kentlerindeki dışındaki iki yeni vakanınsa başka ülkeden vakalar olduğu da belirtildi.

Ülkede belirti göstermeyen hasta bildirimi sayısı da 1 Mayıs'tan beri en yüksek seviyesine ualaşarak 20 yeni vaka olarak açıklandı. Ancak Kovid-19 kaynaklı yeni ölüm de bildirilmedi.

Çin anakarasında 9 Mayıs itibarıyla doğrulanmış korona virüs vaka sayısı yaklaşık 83 bin. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'na göre ülkede 4 bin 633 kişi bu hastalık nedeniyle hayatını kaybetti.

Kovid-19'un ortaya çıktığı Çin ana karasında toplam Kovid-19 vaka sayısı 82 bin 901'e yükselirken, ülkede bugüne kadar virüs nedeniyle 4 bin 633 kişi hayatını kaybetti, virüse yakalanan 78 bin 120 kişi iyileşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)