E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVirüs vakaları arttıkça kar satışlar geliyor---

Virüs vakaları arttıkça kar satışlar geliyor

Virüs vakaları arttıkça kar satışlar geliyor
14 Şubat 2020 - 09:08 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne hafif pozitif bir seyirle başlaması bekleniyor

Güne yatay başlayan BIST-100 endeksi gün içinde tepki alımlarıyla 120,800 seviyesini test etti ve günü %0.4 artışla 120,540 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 14.5 milyar TL olarak gerçekleşti, endekse dahil 56 hisse değer kazandı, 38 hisse değer kaybetti.

Küresel piyasalarda Çin'deki virüs vakalarının artmasıyla kar satışları izlendi. ABD hisse endeksleri rekor seviyelerden gerilerken Avrupa ve Asya piyasaları ise karışık seyretti. ABD'de açıklanan enflasyon beklentilere paralel açıklandı.

Haftalık işsizlik maaşı başvuruları ise tarihi düşük seviyelere yakın gerçekleşti. Öte yandan dün ABD Senatosu, Başkan Trump'ın İran'a yönelik savaş yetkilerini  "Kongrenin onayı olmaksızın" kullanmasını engelleyen karar tasarısını kabul etti.

İçeride ise Aralık ayı sanayi üretimi aylık %1,9, yıllık %8,6 arttı. Beklentilerin oldukça üzerinde açıklanan bu veri ile 4.çeyrek büyümesine ilişkin beklentiler biraz daha belirginleşti ve beklentiler
%5 civarında oluştu. Türkiye 4.çeyrek büyüme verileri 28 Şubat'ta açıklanacak.

Bugün ABD'de sanayi üretimi, kapasite kullanım oranı ve Michigan Univ. Tüketici güven endeksi, Almanya'da ise büyüme verileri açıklanacak. İçeride ise cari denge ve TCMB beklenti anketi yayınlanacak.

BIST-100 endeksinin güne hafif pozitif bir seyirle başlamasını bekliyoruz. 121,500-119,500 bandını takip ediyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)