E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVirüs piyasasında borsacılar açığa satışlardan 50 milyar dolar kazandı ---

Virüs piyasasında borsacılar açığa satışlardan 50 milyar dolar kazandı

Virüs piyasasında borsacılar açığa satışlardan 50 milyar dolar kazandı
05 Mart 2020 - 09:34 borsagundem.com

Küresel piyasalar karanlık günler geçirirken borsacılar bu karamsar havayı kâra dönüştürmek için açığa satışları kullandılar. Şirketlerin düşmesinden beslenen açığa satışlarla borsacılar 7 gün içerisinde 50 milyar dolar kazandı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında korona virüs krizinin neden olduğu 7 günlük düşüş sırasında borsacılar açığa satışlardan 50 milyar dolar kazandı. S3 Partners finansal analiz firmasının yaptığı araştırmaya göre 24 Şubat, 3 Mart tarihleri arasında 15 milyar dolarlık ek açığa satış yapıldı. Bu Amerika’daki yerli açığa satış faizini 848 milyar dolara yükseltti. Bloomberg'in haberinde paylaşılan araştırma verilerine göre Wall Street'te açığa satış yapanlar toplamda 51.3 milyar dolarlık kâr elde ettiler. S3’ün araştırma raporunu paylaştığı Çarşamba günü S&P 500 endeksi %10’un üzerinde bir düşüş yaşıyordu.

Açığa satışlardan en fazla kâr elde edilen Wall Street hissesi Tesla oldu. %17 değer kaybeden Tesla’nın düşeceği öngörüsüyle pozisyon alan yatırımcılar 1.1 milyar dolar gelir elde ederek 9 milyar dolarlık zararlarının bir kısmını telafi ettiler.

Açığa satışlarda yüzde bazında en fazla kazandıran şirket ise hisselerindeki %76’lık düşüşle %111 getiri üreten doğal gaz üreticisi Tellurian oldu. S3 yetkililer piyasaların yükselişe geçmesi halinde açığa satışlardan kazanılan geliri fark eden yatırımcıların bu tip bahislere oynamaya devam edeceğini açıkladı. “Yakın zamanda yapılan 14.6 milyar dolarlık açığa satış faaliyetinin büyük bir kısmı uzun ömürlü değil, fakat kısa dönem düşünüldüğünde getirisi oldukça iyi.”

İkinci bir açıklamaya kadar açığa satış yasak!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • konya zede 06 Mart 2020 01:06

    açığa satış yasaklansın açığa alış olsun.hiç olmazsa hisseler yükselir :D  :D 

  • zor günde hisseden para kazanmak05 Mart 2020 18:03

    açıga satış yasaklansın hisse elinde olan yatırimci satmiyor hissede bekliyorsa elinde hisse olmayanın satış hakkı olmamalı zor günde hissede olmayan iyi günde de hissedar olmasin borsa ne ıcin var şirketi finanse etmek icin degilmi sirket ihale alamadı açığa satalım para kazalim diyenhissedar olmaz olsun

  • Yasaklansın.. 05 Mart 2020 14:56

    Parası olan işlem yapsın olmayan pişti oynasın Açığa satış ky yı doğramaktır para babalarının elinde..

  • Dd05 Mart 2020 13:50

    O zaman şöyle yapalım.  1 milyon yatırımcı varsa hepsi açığa satsin. Hisse  arzlardan kimse almasın.  Yatırım yapacaksan helâl Paranla Hisse ni al helal kazan.

  • Battal boy05 Mart 2020 12:43

    Açığa satış olması gereken bi uygulama mı, Yoksa tam tersi mi? Bilen biri açıklayabilir mi? Çünkü bana gereksiz bir şey gibi geliyor

  • açığa satış05 Mart 2020 12:19

    bizde yasaklandıda ne oldu işlem hacmi dipte tahtalar ölü gibi borsanın tadı tuzu kalmaz açık olmazsa en azında iyi yada kötü hareket oluyordu şimdi ekranı açıp kapıyoruz sadece 

  • açıkçı s ......ken05 Mart 2020 12:31

    borsada açığa satış demek kumar demek birilerinin kesin kaybetmesi demektir

  • W.B05 Mart 2020 09:59

    Açığa satış yapanlardan nefret ediyorum