E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVirüs piyasası dibe ulaştı---

Virüs piyasası dibe ulaştı

Virüs piyasası dibe ulaştı
20 Mart 2020 - 12:58 borsagundem.com

Küresel yatırımcılar piyasaların tekrar güçlü yükselişlere geçeceği iyileşme dönemini merakla bekliyor. Bazı uzmanlara göreyse dibe ulaşılmış olabilir.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hisse senetleri piyasaları genellikle ekonomiyi takip eder. Piyasalar ekonomik resesyondan önce pik yapıp iyileşmeden önce de dibe vurma eğilimindedir. Bu benzersiz özellikleri piyasaların korona virüs sürecinde de dibi bulmuş olduğunun göstergesi olabilir.

ABD’de de sürekli artan korona virüs vakaları manşetleri her ne kadar krizin uzayacağı yönünde negatif bir beklentiye sevk etse de bazı analistler piyasalarda dip araştırması yapıp iyi hisselerin verimlilik fiyatlarını değerlendirmeye başladılar bile.

Küresel borsalardaki çöküş aynı İspanyol Gribi gibi

Makro iktisat araştırma şirketi Renaissance’ın kurucu başkanı Jeff DeGraff, Perşembe günü müşterilerine düşen hisse fiyatlarının gelecek üç ay içerisinde cazip bir getiri sunabileceği tavsiyesini yazdı. DeGraff’ın ifadelerinden anlaşıldığı üzere piyasalar korona virüsün yol açtığı toplumsal tehditlerle finansal tehditleri karıştırıyor:

“Açık konuşmak gerekirse grafiklerde sürekli virüsle ilgili vaka sayısını görüyoruz ve piyasaları asıl hareketlendiren kredi koşulları ve ABD Merkez Bankası ve diğer merkez bankalarının kötüleşen koşulların önüne geçme yeteneğidir.”

Wall Street dibi gördü mü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)