E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVirüs nedeniyle 3 kat artan hisse daha da yükselebilir---

Virüs nedeniyle 3 kat artan hisse daha da yükselebilir

Virüs nedeniyle 3 kat artan hisse daha da yükselebilir
15 Haziran 2020 - 13:10 borsagundem.com

Dünyanın en büyük tıbbı eldiven üreticisinin hisseleri yılbaşından itibaren %255 artarken stratejistlere göre daha da yükselebilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük medikal eldiven üreticisi olan Malezyalı Top Glove’ın hisseleri korona virüs pandemisi nedeniyle üç kattan fazla artarken analistler hissenin daha da yükseleceğini düşünüyor.

Refinitivite verilerine göre, şirketin Malezya borsasında işlem gören hisseleri bu yıl %255'ten fazla artarken Singapur'da işlem gören hisseleri de benzer bir sıçrama yaşadı.

Şirketin Perşembe günü yaptığı açıklamada korona virüs pandemisinin bir sonucu olarak dünyanın hemen hemen her ülkesinde eldiven talebinin artmasının ardından çeyrek bilançosunun rekor seviyeye yükselttiğini açıkladı.

Birçok analist hissenin daha da yükseleceğini düşünmekte. Hissenin fiyatı 3,91 dolar iken stratejistler ortalama 4,75 dolar hedef belirledi.

Malezyalı yatırım bankası Affin Hwang'ın analisti Ng Chi Hoong, virüse bağlı vaka sayısında azalış işe birlikte eldiven talebi azalsa bile Çin’deki satışların artmasıyla talebin dengeleneceğini söyledi.

Çin'de Pazartesi günü yayınlanan kilit önemdeki veriler, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin engebeli bir patikada ilerlemesine rağmen toparlandığına ilişkin sinyaller verdi. Perakende satışlar ve sanayi üretimi Mayıs'ta beklentinin hafifçe altında kaldı. Ancak yine de önceki aya göre iyileşme olduğunu gösterdi.

Ölümcül korona virüsün ikinci dalgası ekonomilerin yeniden açılmasına engel olacağı düşüncesiyle küresel piyasalar bugün keskin bir şekilde düştü. AXA Investment Managers esas yatırımlar biriminin CIO'su Chris Iggo, "Risk küresel çapta bir ikinci dalganın gelmesi. Şimdi portföylerde uzun vadeli tahvillere yer verme zamanı." dedi.

Kaplan: İşsizlik 2020'de düşmeyecek

Aşırı yükselişleri şüphe uyandıran hisseler

İkinci dalga endişesiyle ABD vadeli işlemleri sert düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)