E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVirüs küresel borsaları baskılıyor---

Virüs küresel borsaları baskılıyor

Virüs küresel borsaları baskılıyor
06 Mart 2020 - 09:35 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde, korona virüsün dünya piyasaları üzerinde tedirginlik yarattığı ve yurt dışı borsalarının satış baskısı altında olduğu yönünde.

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde, global tedirginlik artıyor, yurtdışı borsalar ise satış baskısı altında.

BIST 100: Endekste satıcılı bir açılış bekliyoruz, 110.600 ve devamında 109.400 destek seviyeleri olarak izlenecektir. 112.500 direnci altında endekste olası realizasyonlara karşı temkinli olunmalı.

TL Bonolar: Tahvil faizlerinde düşüşün hız kesmesinin ardından kısa vadeli dip oluşumu ve kısmi tepki yükselişi gelebilir. 2 yıllık tahvilde %11 ve 10 yıllık tahvilde de %11,50 bileşik faiz seviyesi üzerinde denge arayışı görülebilir.

USD/TL: Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında değer kaybederken, içeride jeopolitik risklerin azalmış olmasına karşın kur 6,10 seviyesi üzerinde. 6,16 kısa vadeli direnç olarak takip edilecekti.

EUR/USD: Fed faiz indirimi beklentileri pariteyi yukarı yönde hareketlendirirken, 1,12 seviyesi üzerinde kalınabilmesi önemli, 1,13 kısa vadeli direnç olarak izlenecektir. ABD istihdam verileri belirleyici olacaktır.

Günün Öne Çıkanları

-ABD’de tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve ücret artışları verileri açıklanacak.

-Türkiye ve Rusya İdlib’de ateşkes sağlanması konusunda anlaşırken, ateşkes gece yarısı itibariyle başladı.

-ABD 10 yıllık tahvil faizleri %0,81’e gerileyerek tarihin en düşük seviyelerinde.

-OPEC günlük petrol üretiminin 1,5 milyon varil daha düşürülmesi önerisinde bulundu.

-Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 330 seviyesinde. ABD piyasaları %3 üzerinde değer kayıplarının ardından vadeli endeks kontratlarında da düşüşünü sürdürmekte. Korona virüsüne dair kaygıların ABD’de ve İngiltere’de de etkilerinin görülmesi ile endişeler artıyor, hafta sonu riskini almak istemeyen yatırımcılar ile son işlem gününde risk iştahı düşük seyredecektir.

-ABD endeksleri %3’ün üzerinde kayıpla günü tamamlarken, bu sabah Asya borsalarında ve ABD vadeli endeks kontratlarında olumsuz hava devam ediyor. Endeksin de yurtdışına paralel satıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Teknik olarak endekste 110.600 ve 109.400 destek, 112.500 ise direnç seviyesi olarak izlenebilir. 110.600 mevcut trade pozisyonları için stop loss seviyesidir.
ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,80 ile tarihin en düşük seviyelerinde. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 330 seviyesinde ancak risk iştahının düşük kalması ile eurobond piyasasında temkinli duruşu korumak gerekiyor. TL tahvillerde ise kur volatilitesi ile kar satışları gelebilir. Gösterge tahvilde %11 ve 10 yıllık tahvilde de %11,50 seviyesi üzerinde yükseliş görülebilir.

-EUR/USD paritesi Fed faiz indirimi beklentileri ile 1,12 üzerinde yükselişini sürdürmekte, GBP/USD 1,30 direncini hedeflemekte, USD/JPY ana desteği olan 105 düzeyine doğru düşüş eğiliminde. İçeride dolar kurunda 6,10 desteği üzerinde 6,16 ilk planda direnç konumunda. Euro kurunda ise 6,82 desteği üzerinde 6,91 direnç olarak takip edilecektir.

-OPEC üretim kısıntısı kararına karşın talep daralmasının daha sert olduğuna dair endişeler ile Brent petrol 50 dolar varil desteği altında. Altın fiyatları 1660 ons üzerinde 1689 kısa vadeli zirvesini hedeflemekte. Gram TL bazında ise 330 üzerinde 334 tarihi zirve seviyesi direnç konumunda.

-BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümü zayıflama eğiliminde. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)