E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinVirüs korkusu zenginleri özel jete yöneltti---

Virüs korkusu zenginleri özel jete yöneltti

Virüs korkusu zenginleri özel jete yöneltti
15 Şubat 2021 - 08:41 borsagundem.com

Özel jet uçakları alıcılarına hizmet veren bankacılar, müşterilerin korona virüs salgını nedeniyle özel uçuşlara yönelmesiyle lüks jet pazarında bir toparlanma ivme kazandığını söyledi.

Özel jet uçakları alıcılarına hizmet veren bankacılar, müşterilerin korona virüs salgını nedeniyle özel uçuşlara yönelmesiyle lüks jet pazarında bir toparlanma ivme kazandığını söyledi.

Bloomberg’in haberine göre 2020 yılının ikinci yarısında kullanılan uçaklar için talepte artışı ilk kez alıcılar destekliyor.

Aşılama çabaları kurumsal talebi artırdığından ve bir yıldan daha kısa bir süre önce en kötüsünü yaşayan bir sektörün görünümünü güçlendirdiğinden, bu yılın sonlarında yeni kazanımlar olması muhtemel görünüyor.  

Societe Generale SA'nın ekipman finans birimi havacılık şefi Werner Slavik,  "Geriye dönüp baktığımızda, beklenenden çok daha iyi bir yıl geçirdik," dedi. "Özellikle küçük jet pazarında oldukça güçlü bir talep gördük." 

Seyahat kısıtlamaları, okyanusları geçebilecek daha büyük jetlere olan ihtiyacı azalttı. Bu arada, bankacılar, ilk kez satın alanların, genellikle başladıkları pazarın alt ucunda özel uçak mülkiyetine giriştiğini söyledi. Dünyanın daha zengin yolcuları, jet uçaklarında birinci sınıf koltuklar yerine özel uçuşları tercih ettiklerinden, eğlence amaçlı seyahatler salgında talebi artırıyor.

 

Özel jet pazarı, şirket yöneticileri daha az uçtuğu için etkilerini hala hissediyor.

Brokerin Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki operasyonları başkanı Rebecca Johnson, uçak satışları için aracılık eden ve ABD merkez ofisi Missouri, Kansas City'de bulunan JetHQ'nun dördüncü çeyrekte anlaşmaları "başlattığını" söyledi. Satışların çoğunu ABD yönlendirerek ivme bu yıla da taşındı.

Johnson, "Çok sayıda ilk kez alıcımız var" dedi. 

Şimdilik, alıcılar iş seyahatlerinden çok eğlence amaçlı seyahatlerle motive oluyorlar. Global Jet Capital Inc.'in uluslararası satış şefi Robert Gates, bunun ülkeler açıldıkça değişeceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa polat15 Şubat 2021 09:38

    neden hep aşıyı başka devletlerden bekliyoruz ki anlamadım. Bizim bilim adamları doktorlar ne iş yaparlar? Çokmu zor acaba? bir birim kuruldu aşı bulmak için onlarda fos çıktılar. Ülkemizde insanlar anne ve babalarına bakıyor diye maaş veriliyor. elbette bakacaklar. onlara verilen paralar bilime yatırılsa daha iyi değilmi.

  • Korhan16 Şubat 2021 09:23

    Gündemi iyi takip et saçmalıyorsun