E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVirüs kaynaklı volatil seyir devam ediyor---

Virüs kaynaklı volatil seyir devam ediyor

Virüs kaynaklı volatil seyir devam ediyor
31 Mart 2020 - 09:25 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Piyasa Gündemi

Virüs salgını tüm dünyada yayılmaya devam ederken, toplam vaka sayısı 785 bini geçti. Yurt içinde de vaka sayısı 10.827’ye ulaşırken, salgın nedeniyle can kaybı 168 olarak gerçekleşti. Salgına ve küresel ekonomiye ilişkin endişeler gündemdeki yerini korurken, ekonomileri desteklemeye yönelik gelen adımlar finansal piyasalar üzerindeki baskıyı bir miktar hafifletiyor. Dolar ise küresel çapta değer kazanmaya devam ediyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
• 10:00 Türkiye – Dış Ticaret Dengesi Önem: Yüksek
• 12:00 Euro Bölgesi – TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Hisse piyasaları haftaya dalgalı bir seyirle başlarken, ABD’de spot piyasaların açılmasının ardından alımlar bir miktar güç kazandı.

Virüs salgını hisse piyasaları üzerinde baskı oluştursa da ekonomiyi desteklemeye yönelik hamleler kayıpları belirli ölçüde sınırlıyor.

BIST-100 Endeksi dün günü %0,07’lik düşüşle 88.060 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %3’leri bulan yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında Japonya dışında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,57 – 6,58 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:40 itibariyle 6,58'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Piyasalar virüs kaynaklı haber akışının etkisi altında volatil bir seyir izlemeye devam ediyor. Dün ABD ve Avrupa’da endekslerdeki pozitif havaya rağmen gelişmekte olan ülke para birimleri ile birlikte
Dolar/TL’de de görülen yukarı yönlü hareket BIST’i baskıladı ve BIST 100 yataya yakın bir kapanış gerçekleştirdi. Aşağıda 86 bin seviyesi kritik destek olmaya devam ederken, yukarıda geçtiğimiz hafta 3 kez test edilen ancak geçilemeyen 92 bin güçlü direnç konumunda. Kısa vade için bu iki seviye aralığındaki bant günlük işlemler için değerlendirilebilir. Bu bandın dışına çıkış, çıkış yönündeki hareketi sertleştirebileceği için bu yönde pozisyonlara ağırlık verilebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)