E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVirüs haberlerinde rahatlama endekse pozitif yansıyor---

Virüs haberlerinde rahatlama endekse pozitif yansıyor

Virüs haberlerinde rahatlama endekse pozitif yansıyor
24 Nisan 2020 - 09:05 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah negatif başlangıç yapması bekleniyor

Türkiye’de toplam korona virüs vakası sayısı 101.790’a yükselirken, hayatını kaybeden kişi sayısı 1.816’ya yükseldi.

Fitch, Türkiye ekonomisinin 2020 yılında %2,0 daralacağını, 2021 yılında ise %4,9 büyüyeceğini ön gördü.

Fitch: Türkiye’nin korona virüs salgınının ekonomik etkilerine verdiği mali yanıt diğer ülkelerle karşılaştırıldığında oldukça ılımlı.

AYD Başkanı Hüseyin Altaş, AVM’leri 8 – 15 Mayıs aralığında kontrollü olarak açmaya hazırladıklarını söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi’nin küçük işletmeler için hazırladığı 484 milyar dolarlık yardım paketinin, Trump tarafından bugün imzalanması bekleniyor.

ABD Başkanı Trump: Sosyal mesafe kuralı yaza kadar uzayabilir.

Adalar Kaymakamlığı ilçeye giriş çıkışların 26 Nisan – 31 Mayıs’a kadar durdurulmasına karar verdi.

TVF, kamu sigorta şirketlerinin birleştirilmesi projesinde hisselerin satın alınmasını tamamladı.

Goldman Sachs: Merkez Bankası TL’deki kaybı durdurabilmek için faiz yükseltebilir.

ECB Başkanı Lagarde, AB Liderlerine hızlı bir şekilde güçlü ve esnek bir AB toplarlanma fonu kurulmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Trump göçmen vizelerini askıya alan kararı imzaladı.

Ne Olacak?

İçeride Kapasite Kullanım Oranı açıklanacakken, ABD’de Michigan Tüketici Beklentileri ile Dayanıklı Mal Siparişleri verisi ön planda olacak.

Moody’s, 29 Nisan’da korona virüs salgının Türkiye'nin ekonomik görünümün nasıl etkilediğini anlatacağı bir webinar düzenleyeceğini duyurdu.

Borsa İstanbul’un bu sabah negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Dünyada ve Türkiye'de korona virüs endişesi devam ediyor. Ancak virüs tarafında ivme hızının düşmesi rahatlatıcı etken olarak görünüyor. Küresel Piyasalar ve BİST100 endeksine de bu rahatlama pozitif yansıyor. Hayatın yavaş yavaş normale döneceği ve korona virüs tedbirlerinin gevşetileceğine dair açıklamalar ile ABD Başkanı Trump’ın ‘’Petrol endüstrisi için fon oluşturma formülü üzerinde çalışma talimatı verdim’’ açıklaması ile BİST100 endeksi güne %0,52 oranında yükselişle 98.129 seviyesinden başladı. Endeks günün ilk yarısında yükseliş eğilimindeydi. Saat 14:00’da TCMB faiz kararı açıklandı. TCMB, politika faizinde 100 baz puan indirime gitti. Politika faizi %9,75’ten %8,75’e düşürüldü. ‘’korona virüs salgınına ilişkin gelişmelere bağlı olarak küresel büyüme görünümündeki zayıflama derinleşmekte, gelişmiş ve gelişmekte olan ülke merkez bankaları genişleyici yönde adımlar atmaya devam etmektedir. Salgın hastalığın sermaye akımları, finansal koşullar, dış ticaret ve emtia fiyatları kanalıyla oluşturmakta olduğu küresel etkiler yakından takip edilmektedir.’’ açıklaması yapıldı. BİST100 endeksinde kapanışa doğru kar realizasyonlar gelse de pozitif başladığı günü %0,57 oranında yükseliş 552 puan artışla 98.171 seviyesinden tamamladı. Gün içinde takip edeceğimiz direnç seviyeleri 99.200 – 99.300 – 100.500 olacakken, destek seviyeleri ise 97.600 – 96.900 – 96.100 olacak.

Seans içi oynaklıkların artışı devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)