E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiVirüs global resesyona yol açacak mı?---

Virüs global resesyona yol açacak mı?

Virüs global resesyona yol açacak mı?
09 Mart 2020 - 08:26 borsagundem.com

PIMCO, korona virüs salgınının sıkılaşan kredi piyasalarının daralmaya kötüleştirmesine bağlı olarak göreceli olarak ılımlı ve kısa süreli bir resesyon yaşamasının büyük olasılık olduğunu bildirdi.

Dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden bir olan PIMCO, Pazar günü yatırımcılarına gönderdiği bilgi notunda PIMCO, "ABD'de kredi döngüsündü potansiyel çatlaklardan endişe ediyoruz. Risk varlıkları konusunda ihtiyatlı olmaya devam etme ve likidite ile sermayenin koruhnmasına odaklanma zamanı olduğuna inanıyoruz" dedi.

PIMCO, aralarında gelişmekte olan ülkelerin merkez bankalarının da olduğu önde gelen merkez bankalarının şirketlere kredi akışıhnın sürdürülmesi için önümüzdeki haftalar ve aylarda politikalarını daha da gevşetmelerinin muhtemel olduğunu da vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • derin09 Mart 2020 08:41

    Küresel ekonomik krizin içindeyiz ve petrol krizi de başladı...Çok ciddi küresel ölçekte büyük bir ekonomik kriz var. Bu virüs dünyanın bütün ülkelerine yayılmadan durmayacak gibi zaten mutasyona da uğramış. Allah sonumuzu hayretsin.