E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVirüs en fazla petrol üreticilerini vuracak---

Virüs en fazla petrol üreticilerini vuracak

Virüs en fazla petrol üreticilerini vuracak
05 Mart 2020 - 14:00 borsagundem.com

Petrol alımı azaldıkça petrolün varil fiyatı da gün geçtikçe düşüyor. OPEC ülkeleri çözüm aramaya devam ederken analistler eğer üretim kısıtlanmazsa petrol fiyatının çok daha fazla düşebileceği konusunda uyarıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Petrol İhraç Eden Ülkeler Birliği (OPEC) bakanlarının Perşembe günü (bugün) petrol üretiminde tekrar bir kısıtlamaya gitmesini onaylamaları bekleniyor. Fakat OPEC lideri olmayan en önemli petrol üreticilerinden biri olan Rusya'dan onay almak için hala zorlu bir mücadeleyle karşı karşıyalar.

Energy Aspects araştırma şirketinin kurucularından ve petrol analisti Amrita Sen, Perşembe günü CNBC'ye verdiği demeçte, OPEC üyesi olmayan petrol ihraç eden ülkeleri de kapsayan OPEC-Artı'nın (OPEC+) dramatik bir üretim kesintisi yapmaması halinde petrol piyasalarında stokların eriyebileceğini söyledi.

Röportajda “Temel düşüncemiz ülkelerin toplamda günlük bir milyon varillik bir kesintiye gideceği” diyen Murphy, “Fakat Rusya her zaman zorlu olacak, şimdilik gördüğümüz bu” açıklamasını yaptı.

Geçen hafta Brent petrolün zaten 50 dolar seviyesini test ettiğini söyleyen Murphy insanların petrol üreten ülkelerden eylem beklediğini söylüyor. Petrol analisti eğer üretimde kısıtlamaya gidilmezse baril fiyatının 30 dolar seviyesini test edebileceğini söyledi.

OPEC'ten günlük 1 milyon varil kesinti bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)