E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiVirgin Galactic uzay turizmi için testleri tamamladı---

Virgin Galactic uzay turizmi için testleri tamamladı

Virgin Galactic uzay turizmi için testleri tamamladı
23 Mayıs 2021 - 12:29 borsagundem.com

Virgin Galactic, Cumartesi günü uzay turizmi sisteminin gelişimini tamamlamaya bir adım daha yaklaştı ve iki yıldan uzun süredir ilk uzay uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Virgin Galactic, Cumartesi günü uzay turizmi sisteminin gelişimini tamamlamaya bir adım daha yaklaştı ve iki yıldan uzun süredir ilk uzay uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

Şirketin VSS Unity adlı uzay aracı, VMS Eve adlı bir uçak gemisi tarafından yaklaşık 44.000 fit yüksekliğe kadar taşındı. Uçak daha sonra roket motorunu ateşleyen ve ses hızının üç katından fazla hızlanan uzay aracını serbest bıraktı.

Uzayın kenarında, 89,2 kilometre veya yaklaşık 293.000 fit yüksekliğe ulaşan mikro yerçekiminde yavaş bir ters takla yaptıktan sonra, Unity atmosferden süzülerek geri döndü. Uzay aracı, daha önce kalktığı New Mexico’daki Spaceport America’nın pistine geri indi.

Virgin Galactic CEO’su Michael Colglazier, CNBC’ye uçuş hakkında “Kusursuzdu” diye konuştu.

 

ABD resmi olarak 80 kilometreyi aşan pilotları astronot olarak görüyor.

Virgin Galactic’in uzay aracı Unity, iki pilotla birlikte altı yolcuya kadar taşıyacak şekilde tasarlandı. Şirketin gelecekteki uçuşları için her biri 200.000 ila 250.000 ABD doları arasında satılan biletler için yaklaşık 600 rezervasyonu var.

Uzay uçuşu, şirketin Şubat 2019′dan bu yana ilk, New Mexico’daki ilk ve bugüne kadar üçüncü. Virgin Galactic, Spaceport America’daki operasyonel üssüne taşınmadan önce Kaliforniya’daki Mojave Çölü’ndeki geliştirme tesisinden iki uzay uçuşu testi gerçekleştirdi.

Virgin Galactic’in kurucusu Sir Richard Branson, uçuşu izlemek için uzay limanına şahsen katılıyordu. Onun yanında, şirketin operasyon üssü olarak 218,5 milyon dolarlık Spaceport America’nın kurulmasına yardım eden eski New Mexico valisi Bill Richardson ve şu anki vali Lujan Grisham izliyordu.

Başkan Chamath Palihapitiya ile birlikte Virgin Galactic’in halkı çekmesine yardımcı olan yönetim kurulu başkanı Adam Bain de uçuşu görmek için Spaceport America’daydı. Palihapitiya toplantıya katılmadı, ancak CNBC’ye yaptığı açıklamada şirketin “amansız bağlılığına” övgüde bulundu.

Palihapitiya, “Tüm Virgin Galactic ekibini bir başka önemli dönüm noktasını geçtikleri için tebrik ederiz” dedi.

Şirketin, düzenli uzay uçuşları yapmak için kritik bir lisans almak için temizlemesi gereken iki Federal Havacılık İdaresi kilometre taşı kaldı. Colglazier, uçuşta toplanan verilerin “sağlam göründüğünü” ve yakında FAA’ya gönderileceğini söyledi.

Colglazier, “Verileri gözden geçirme şansı bulmalarını dört gözle bekliyoruz,” dedi.

Unity, ajansın Uçuş Fırsatları programı kapsamında bu görevde NASA tarafından finanse edilen üç bilimsel araştırma yükü de taşıdı. Colglazier, yüklerin şirket için gelir ürettiğini ve toplam tutarı ikinci çeyrek mali raporunda açıklamayı beklediğini belirtti.

Virgin Galactic’in hisseleri, şirketin uçuşu testi planlarını açıklamasının ardından son iki günlük ticarette % 22 artarak uçuşu geciktirme tehdidi oluşturan olası bir bakım sorunundan kaçındı.

Uzay uçuşu, Virgin Galactic’in SpaceShipTwo roket sisteminin gelişimini bitirmesi için kalan dört kişiden biri. İkinci uzay uçuşu testi, uzay aracının kabinini test etmek için dört yolcu taşıyacak, üçüncü testin kurucu Sir Richard Branson’ı uçurması planlanıyor.

Şirketin test uçuş programı son birkaç aydır önemli ölçüde ertelenmişti. Cumartesi günkü uzay uçuşu, bir elektromanyetik girişim sorunu nedeniyle kısa kesilen bir Aralık girişiminin tekrarıydı ve şirketin vaat edilen ticari hizmet başlangıcı 2020′nin ortalarından 2022′nin başına kadar geri çekildi.

Colglazier, Virgin Galactic’in “elektromanyetik parazit sorununu ortadan kaldırmak için yaptığımız çözümler konusunda harika” hissettiğini ve yakın zamanda eklenen yeni bir dijital uçuş kontrol cihazının iyi çalıştığını söyledi - şirketin bu uçuşla ilgili öncelikleri için başka bir “onay kutusu”, dedi.

Kuzey Kore jean pantolon ve aslan saçını yasakladı

 

PKK’nın drone pilotlarını ABD eğitiyor

 

Yabancı borsaya geri dönüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)