E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​VIP misafire, seçime taksi uçak---

​VIP misafire, seçime taksi uçak

​VIP misafire, seçime taksi uçak
06 Haziran 2015 - 05:52 borsagundem.com

Son dönemde ilgi görmeye başlayan hava taksilerine yurtdışından misafir kabul eden işadamlarıyla seçim çalışmasına giden siyasiler de ilgi gösterriyor

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) verdiği son izinlerle, Türkiye’de ticari hava taşımacılığı yapan ruhsatlandırılmış hava taksisi sayısı 49’a çıktı. Son dönemlerde ilgi görmeye başlayan hava taksilerine, yurtdışından misafir kabul eden işadamlarıyla, seçim çalışmasına giden siyasiler de ilgi gösteriyor. 

Mithat Yurdakul'un Milliyet'teki haberine göre SHGM tarafından 2 şirkete daha ticari hava taşımacılığı için ön izin verildi. SHGM’nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, kurumun inceleme komisyonunca Gökçen Havacılık ile İrka Havacılık Turizm Limited Şirketi’ne hava taksi işletmeciliği yapmak üzere 6 ay süreyle ön izin verildi. En fazla 19 koltuk kapasitesine sahip Türk tescilli hava araçları ile ticari hava taşımacılığı yapan işletmeler, hava taksi işletmeleri olarak adlandırılıyor.

Kabotaja takılıyor

Sektör yetkililerinden edinilen bilgiye göre, hava taksisine en çok işadamları ilgi gösteriyor. Yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarında havalimanı trafiğine takılmak istemeyen işadamları, alanda bekleyen özel uçağa binerek rötar gibi aksiliklerden etkilenmiyor. İşadamlarının taksi uçağı kullandıkları alanlardan birisi de yabancı misafirlerin yurtdışından Türkiye’ye getirilmesi. Yurtdışından ihale ya da ortaklık gibi önemli bir görüşmeye yabancı misafirini çağıran işadamı, onu yaşadığı ülkeden aldırıp Türkiye’ye getirebiliyor. Ancak bunun için şirketlerin de yurtdışında akredite olması gerekiyor. Kabotaj kurallarına göre Türk hava taksileri yabancı ülkenin iki kenti arasında ise uçamıyor.

SANATÇILAR KULLANMAYA BAŞLADI

Hava taksisinin diğer iki önemli müşterisi sanatçılar ve politikacılar. Sanatçıların diğer ülkelere nazaran Türkiye’de az da olsa hava taksisi kulladığı belirtiliyor. Siyasetçiler ise son dönemlerdeki seçim çalışmaları başta olmak üzere, yurtışı ve yurtdışı gezi ve miting gibi etkinlikler için hava taksilerini tercih edebiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)