E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriVİOP’ta pay vadeli kontratların hesaplama aracı Osmanlı Yatırım’da---

VİOP’ta pay vadeli kontratların hesaplama aracı Osmanlı Yatırım’da

VİOP’ta pay vadeli kontratların hesaplama aracı Osmanlı Yatırım’da
18 Şubat 2019 - 01:22 borsagundem.com

Vade sonu olması gereken teorik fiyatı hesapladıktan sonra VİOP piyasasında alım ve satım kararı verilebilir.

VİOP piyasasında, pay vadelide 30 hissenin vadeli kontratı işlem görüyor. Nakit takas yükümlülüğünün olmaması ve teminatla işlem yapılabilmesi nedeni ile yatırımcılar giderek daha çok pay vadeli işlemleri tercih etmeye başladılar. Vade sonu olması gereken teorik fiyatı hesapladıktan sonra viop piyasasında alım ve satım kararı verilebilir. Bireysel ve kurumsal yatırımcıların ilgisinin sürekli arttığı pay vadelide özellikle önümüzdeki dönem temettü ödemelerinin açıklanması ile beraber teorik fiyatların hesaplanması önemli hale gelmektedir.

Pay vadelide teorik fiyatın hesaplanmasında önemli değişkenler; fonlama maliyeti, plasman maliyeti, ödünç gider/geliri ve temettü ödemeleridir. Osmanlı Yatırım’ın geliştirdiği hisse vadeli araştırma platformu ile hisse vadeli ile ilgili hesaplamalar rahatlıkla yapılabiliyor. Ödünç ücretleri değiştirerek, fonlama maliyetini ve plasman getirisini hesaplayabilirsiniz. Bu analizde ayrıca özellikle temettü ödemelerinin başlaması ile beraber temettü ödemelerine göre teorik fiyat hesaplamalara dahil edilmektedir.

Bu analiz ile beraber yatırımcı pay vadelilerin pahalı ve ucuz değerlendirmelerini yapabilir. Ayrıca aynı hissede değişik vadelerde fiyat farkı olup olmadığını kolay ve net olarak takip edebilir.  Bu analiz sonucunda yazılı olarak iki vade arasındaki yapılacak işlem önerisi de oluşmaktadır.

Yatırımcının borsa lisansına göre analizler anlık veya 15 dk gecikmeli fiyatlara göre yapılmaktadır.

Ayrıca hisse bazında kolay fiyat takip ekranları da mevcuttur.

Daha fazla bilgiyi https://www.osmanlimenkul.com.tr/129/sayfalar/hisse-vadeli linkinden edinebilirsiniz.

Bu hesaplama aracı sadece Osmanlı Yatırım müşterilerinin kullanımına açıkken kısa bir süre için Aktiftrader, Osmanlı Trader ve Osmanlı İdeal’in demo uygulamalarında açılmıştır. Demo uygulamalara  aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

https://www.osmanlimenkul.com.tr/136/sayfalar/osmanli-aktif-trader

https://www.osmanlimenkul.com.tr/135/sayfalar/osmanli-trader

https://www.osmanlimenkul.com.tr/135/sayfalar/osmanli-trader

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)