E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVİOP'ta döviz teminatlarına bir artış daha---

VİOP'ta döviz teminatlarına bir artış daha

VİOP'ta döviz teminatlarına bir artış daha
15 Ağustos 2018 - 11:27 borsagundem.com

VİOP döviz sözleşmeleri için teminatlar bir haftada üçüncü kez artacak. Böylece VİOP'ta hafta başında Dolar/TL'de 30'a ulaşan kaldıraç 10'un altına düşecek

Vadeli İşlem ve Opisyon Piyasası'nda (VİOP) döviz sözleşmeleri için teminatlar bir haftada üçüncü kez artacak. Böylece VİOP'ta hafta başında Dolar/TL'de 30'a ulaşan kaldıraç 10'un altına düşecek.

BISTECH Marjin Yöntemi risk parametreleri döviz dayanak varlıkların fiyatlarında yaşanan değişim dikkate alınarak 16 Ağustos'ta yeniden güncellenecek.

TEMİNATLARDA ÜÇ KATA YAKIN ARTIŞ

Böylece Dolar/TL'ye dayalı vadeli işlem sözleşmelerinde teminat 670 TL olacak. VİOP'ta Dolar/TL sözleşmeleri için hafta başında 240 TL olan teminat önce 320 TL'ye yükseltilmiş ve ardından 15 Ağustos gün sonundan itibaren geçerli olacak şekilde 410 TL'ye yükseltileceği açıklanmıştı.

Euro/TL'ye dayalı vadeli işlem sözleşmelerinde ise teminat 740 TL olacak. VİOP'ta Euro/TL sözleşmeleri için hafta başında 270 TL olan teminat önce 370 TL'ye yükseltilmiş ve ardından 15 Ağustos gün sonundan itibaren geçerli olacak şekilde 470 TL'ye yükseltileceği açıklanmıştı.

KALDIRAÇ 10'UN ALTINA DÜŞECEK

VİOP'ta Dolar/TL'ye dayalı vadeli işlem sözleşmelerinin büyüklüğü 1000 dolar, Euro/TL'ye dayalı vadeli işlem sözleşmelerinin büyüklüğü ise 1000 euro olarak hesaplanıyor.

Bu da hafta başında Dolar/TL Ağustos ayı vadeli sözleşme 7,20 TL'yi gördüğünde 240 TL başlangıç teminatına göre 30 kaldıracın görülmesini beraberinde getirmişti. Bugün ilk işlemlerde 6,0172'ye gerileyen sözleşme 670 TL başlangıç teminatında kaldıracı yaklaşık 9'a düşürmüş olacak.

Yeni parametreler sonucunda yatırımcıların teminat yükümlülüklerindeki olası artış veya azalışlar 13 Ağustos 2018 tarihinde gün sonu risk hesaplama işlemleri sırasında üye ekranlarından izlenebilecek.(Business HT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)