E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVİOP'da yurt dışı veri akışı yakından izlenecek---

VİOP'da yurt dışı veri akışı yakından izlenecek

VİOP'da yurt dışı veri akışı yakından izlenecek
13 Ağustos 2014 - 08:55 borsagundem.com

Piyasalarda bugün özellikle ABD perakende satış verileri ön plana çıkıyor

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan VİOP raporu:
   
"VİOP 30 Kontratı: Gün Sonuna Doğru Toparlandı…

Dün Euro Bölgesinde , Euro bölgesi ve Almanya ZEW Ekonomik güven endeksleri beklentileri karşılamazken Almanya’da yatırımcı güveni 8 ay üstü üste azaldığı görüldü. Olumsuz Euro Bölgesi verileri ile beraber Avrupa Borsalarında zayıf seyir görüldü. Avrupa borsaları ABD borsalarının açılması ardından bir miktar toparlansa da günü negatif kapattı. ABD borsaları da Avrupa borsaları ardından kapanış seyir izledi.
   
Yurt içinde ise önemli bir ekonomik veri akışı olmamakla beraber piyasalar oldukça karışık bir seyir izledi. TL gün içerisinde değer kaybederken,  gösterge tahvil faizi yüzde 9,5 üzerini test etti. BİST endeksleri ise gün boyu negatif seyir etmekle beraber seans sonuna doğru gelen alımlarla toparlandı. Bu kapsamda  VİOP 30 kontratı günü yüzde 1,05 kazançla  ile 96.050 seviyesinden kapattı.   

Bugün yurt içinde veri akışı sakin olmakla beraber Almanya TÜFE , Euro Bölgesi sanayi üretimi, ABD perakende satışlar verileri izlenecektir. Özellikle ABD perakende satış verileri ön plana çıkmaktadır.
   
Teknik açıdan kontrat gün içerisinde 95.000 desteğini test etmiş ancak  gün sonunda bu seviye üzerinde tutunmuştur. Kontrat açısından olumlu bir durumdur. Kontratın  96.000 desteği üzerinde tutunmaya devam etmesi durumunda 96.700 ve 97.000 dirençlerinin hedeflenmesi beklenebilir. 96.000 desteğinin aşağısında ise 95.000 seviyesi önemlidir.

 VİOP Altın Kontratı: Jeopolitik Risklerle Dalgalanıyor...
   
Altın güvenli varlık talebinden etkilenmeye devam ediyor. Ukrayna’nın ülkenin doğusuna insani yardım götüren Rusya konvoyuna izin vermemesi ve bunun uluslararası kurallara aykırı olduğunu belirtmesi bölgede gerginliği artıran bir gelişme oldu. Doğu Avrupa’da ve Orta Doğu’da süregelen şiddetin güvenli varlıklara olan talebi artırması sonucu ise altın kontratı  yükseldi.  Ancak buna karşılık akşam saatlerinde  spot piyasada  altına tekrar satışların geldiğini görüyoruz. 
   
Bugün sabah saatlerinde Çin sanayi üretimi ve perakende satışları verileri açıklanacak. ABD’de perakende satışlar verileri açıklanacak. Perakende satışların aylık bazda yüzde 0,2 artması, çekirdek perakende satışlarının da aylık bazda yüzde 0,4 artması bekleniyor.
   
Teknik açıdan ise kontratın 1.315 desteği üzerinde kaldığı sürece 1.325 ve 1.335 dirençlerini hedeflemesi beklenebilir. 1.315 desteğinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise 1.305 seviyesi ilk destek olarak izlenebilir.

VİOP USDTRY Kontratı: TL Zayıf Seyrine Devam Ediyor...
    

Yurt içinde önemli bir ekonomik veri akışı olmamakla beraber piyasalar oldukça karışık bir seyir izledi. Haftanın başında siyasi risklerden olumsuz etkilenen Türk lirasının dün de değer kaybetmeye devam ettiğini gördük. Bu kapsamda USDTRY paritesi de yükseldi.
   
Bugün ABD’de perakende satışlar verileri açıklanacak. Perakende satışların aylık bazda yüzde 0,2 artması, çekirdek perakende satışlarının da aylık bazda yüzde 0,4 artması bekleniyor.
   
Kontratta 2.1700 direnci aşağısında 2,1600 ve 2.1500 destekleri, 2.1700 direncinin yukarı yönlü aşılması durumunda ise  2.1760 ve 2.1850 dirençleri izlenmeli." 
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)