E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVİOP'da yeni kontratlar---

VİOP'da yeni kontratlar

VİOP'da yeni kontratlar
14 Aralık 2018 - 10:51 borsagundem.com

VİOP’ta yeni pay, pay endeksi ve döviz vadeli işlem sözleşmeleri işlem görmeye başladı

14.12.2018 itibariyle VİOP da aşağıdaki pay vadeli kontratlar tanımlandı.

ASELSAN, BIMAS, DOHOL, ENJSA, KOZAA, KOZAL, SODA, SOKM, TAVHL, TEKFN
Ayrıca BIST Banka ve Sınai endeks kontratları da VİOP da işlem görmeye başlayacak.
Döviz kontratlarında ise İngiliz Sterlini / ABD Doları Vadeli İşlem sözleşmesi işlem görmeye başlayacak.
Yeni işleme açılacak kontratlar için gerekli teminat tutarları aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Böylece Borsa İstanbul VİOP piyasasında işlem gören pay vadeli kontrat adedi 20'den 30'a çıkıyor. Endeks ve döviz vadeli kontratlar da çeşitleniyor.

İşlem gören 30 adet pay vadeli için yatırımcılar mevcut pozisyonlarını hedge edebilirler veya kaldıraç kullanarak işlem yapabilirler.

Osmanlı Yatırım'ın 3 değişik web işlem platformlarında özel tasarlanmış sayfalar aracılığı ile tüm pay vadeli kontratları izleyebilir ve kolayca işlem yapabilirsiniz.

Osmanlı Aktif Trader ile yapabilecekleriniz:

Pay vadelileri, pay vadeli için tasarlanmış ekranda son alış satış fiyatları, % fark ve açık pozisyon bilgileri ile takip edersiniz. Kontratlar yenilendikçe yeni kontratlar otomatik olarak tanımlanır.
Pay vadeli kontratlarda en çok yükselen ve düşen kontratları hacim bilgileri ile takip edersiniz.
Osmanlı Yatırım’ ın müşterilerine özel ücretsiz hisse vadeli araştırma aracı ile sözleşme bazında teorik fiyata göre pahalı ucuz kontratları görerek alım satım stratejileri belirlersiniz. Bu çalışmayı şu anda demo uygulamada inceleyebilirsiniz.

Pay vadelilerin teorik fiyatını değişkenleri değiştirerek kendinizin hesaplayacağı kullanımı basit bir hesaplama aracı Aktif Trader'ın demo uygulaması üzerinden Mart 2018’e kadar müşteri olmayan yatırımcılara da açılmıştır.

Osmanlı Yatırım’ın müşterilerine özel ücretsiz hisse vadeli araştırma aracı ile vadeler arası yayılma stratejileri belirlersiniz. Satım için alış kademesinde fiyat, alım için satış fiyat kademesindeki fiyatı kullanarak ucuz ve pahalı pay vadelileri görebilirsiniz. Hisse seçerek ilgili vadelileri çok kolay takip edebilirsiniz.

Döviz vadelilerin teorik fiyatı da bu araştırma platformunda hesaplanmaktadır. Kullanıcı değişkenleri belirleyerek teorik fiyatları hesaplayabilirsiniz. Mevcut kontrat fiyatları ile faiz farkını takip edebilirsiniz.
Tek yapmanız gereken aşağıdaki demo uygulamayı indirerek açılan ekranın üst barında Osmanlı Araştırma üzerinden Hisse analiz/hisse vadeli bölümünü seçmek.

Ayrı bir web sayfasında açılan hisse vadeli araştırma aracını deneyebilirsiniz.

https://www.osmanlimenkul.com.tr/136/sayfalar/osmanli-aktif-trader

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)