E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVİOP'da ne zaman yükseliş beklenmeli---

VİOP'da ne zaman yükseliş beklenmeli

VİOP'da ne zaman yükseliş beklenmeli
10 Şubat 2014 - 08:47 borsagundem.com

78,000 ve 76,000-400 seviyelerinde önemli destekler bulunurken 80,000 endeks kontratın önündeki ilk önemli direnç

''Yurtiçinde bir trend dönüşümünden bahsetmek için erken olsa bile olumlu bir haftayı Cuma kapanışı ile bitirdiğimizi düşünürken piyasa kapanışı sonrası uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Standard&Poor’s’un kötü sürprizi ile karşılaştık. Fitch ve Moody’s’in aksine zaten Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltmemiş olan S&P BB+ notumuzu korumasına karşın kredi notunun görünümünü durağan’dan negatif’e çevirdi, yani notumuzu olası bir indirim için izlemeye almış oldu..

Kararın gerekçesine kısaca bakıldığında finansman problemine dikkat çekilerek net dış finansman ihtiyacını kapsayan rezervlerin azalmasından ve bunun yaratacağı zayıflıktan bahsedilirken özet olarak ise Türkiye’de bir sert iniş riskinden bahsedildiğini görüyoruz. Kararın yaratabileceği etkilerin Moody’s veya Fitch’den böyle bir hamle gelseydi verilebilecek reaksiyona göre daha sınırlı olmasını beklediğimizi belirtmek isteriz. Zira zaten 2 yatırım yapılabilir nota karşılık S&P mevcut kredi görünümümüzü yatırım yapılabilir olarak değerlendirmiyordu..

Bu gelişme ile yeni günü ve haftayı karşılarken haftalık ajandaya da kısaca baktığımızda yurtiçi gündemde bugün sanayi üretimi, 12 Şubat’ta OECD Mali Eylem Görev Gücü toplantısı (2007’den beri gri listede bulunuyoruz), 13 Şubat’ta ise cari işlemler dengesi rakamı açıklanacak. Küresel ajandada ise bugün Cenevre Barış görüşmelerinin 2.turu başlıyor, Salı günü yeni FED Başkanı Yellen’ın Kongre sunumu var, bunlar dışında ise Euro bölgesinde sanayi üretimi, Güney Kore MB toplantısı, ECB aylık bülteni, ABD perakende satışlar, Almanya ve Euro bölgesi 2013 4.çeyrek büyüme, Çin’de TÜFE ve ABD’de sanayi üretimi haftanın diğer önemli başlıkları..

Cuma günü 79,000 sınırına yakın güne başlayan Şubat vadeli endeks 30 kontrat ABD’de açıklanan beklentilerin altındaki tarım dışı istihdam sonrası zayıflayan DolarTL’den destek bularak 79,470 puanı görse de, 80,000 direncinin test edilememesi ile geri çekilmeye başlayarak gün kapanışını 78,430 puandan yaptı. 78,000 ve 76,000-400 seviyelerinde önemli destekler bulunurken 80,000 endeks kontratın önündeki ilk önemli direnç.. Kontratın 80,000 direncini aşarak destek haline getirmesi halinde pozitif momentumun artmasını bekleyebiliriz, bu pozitif momentum yakalanamasa dahi 76,000-400 altında satış baskısının artmaması ve bu destekte tutunma çabalarının yoğunlaşması halinde ise yeni yükseliş denemeleri görmeyi bekleyebileceğimizi düşünmekteyiz…''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)