E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizVİOP'da MB benklentisi---

VİOP'da MB benklentisi

VİOP'da MB benklentisi
24 Haziran 2014 - 09:03 borsagundem.com

Haziran vadeli endeks 30 kontratta Cuma günü başlayan olumlu teknik görünüm oluşma eğilimi dün de devam etti

Turkish Yatırım  tarafından hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bülteni:
   
"Dün TCMB için artan faiz indirim beklentilerinin yanında günün devamında da Dünya Bankası’nın büyüme beklentimizi yukarı revize etmesi ile içeride alıcılı bir seyiri izlenirken Avrupa tarafında ise hayalkırıklığı yaratan öncü imalat PMI’lar nedeniyle satış ağırlıklı bir seyir izlemişti ve ABD açılışı da satıcılıydı..   

Kapanış itibariyle ABD borsaları Cuma günkü rekorlardan geri adım atarak 6 günlük aralıksız yükselişine ara verirken içerde ise olumlu seyirin ardından primli bir kapanış gerçekleşti. Bu sabah itibariyle 2,13’lerde olan DolarTL de bize PPK toplantısına dek olumlu bekleme havasının korunması eğiliminin devam ettirilebileceği işaretlerini veriyor diyebiliriz..   

Şimdi bakalım TCMB PPK toplantısına.. Bizim beklentimiz tahvil piyasası ve swapları göz önüne alarak Merkez’den bu toplantıda 50 baz puanlık ölçülü bir indirim gelebileceği yönünde. Tahvil verim eğrisiyle swap eğrisi Ağustos’a kadar 100 baz puanlık bir indirimi fiyatlamaya çalışıyor ki bu önceki hafta 150 baz puandı.. TCMB Beklenti Anketi’nde de 1 haftalık repo faizinin de Haziran sonuna dek %9,17, Ağustos’a kadar da %8,71’e gerilemesinin beklenmesini bir arada değerlendirdiğimizde de TCMB’nin 50 baz puanlık indiriminin piyasa tarafından fiyatlandığını düşünüyoruz..
   
Bunun yanında hafta sonunda Başbakan’ın, ardından da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un açıklamalarını takiben dün de Ekonomi Bakanı Zeybekçi’den gelen açıklamalar ve özellikle de Zeybekçi’nin "Türkiye'de bir an önce faiz oranlarının 29 Ocak'ta olduğu, yani çıkarıldığı seviyenin altına doğru bir an önce inmesini istiyoruz" ifadesinin de TCMB toplantısı beklenirken akıllarda bulundurulması gerektiğini düşünüyoruz..

25 baz puanlık bir indirim gelmesi halinde bunun beklentilerin altında kalmasına rağmen piyasanın sert olumsuz reaksiyon vermesini beklemediğimiz gibi 75 baz puanlık bir indirim yapılması halinde ise ilk tepki olarak özellikle bankacılık sektöründe olumlu havanın bir süre daha devam edebileceğini düşünüyoruz.
   
Haziran vadeli endeks 30 kontratta Cuma günü başlayan olumlu teknik görünüm oluşma eğilimi dün de devam etti ve 97,500 seviyesinin hemen altında güne başlayan kontrat 98,600 seviyesine dek yükselişini devam ettirdi.. Dün zaten 98,000 ve 98,500’ün önemli dirençler olduğunu söylemiştik, 98,500’ün kırılıp kırılmayacağı önemli olacak. Bunda da Merkez belirleyici olacaktır ve 98,500’ün destek yapılması halinde 100,000’in hedefe girmesinden bahsetmek söz konusu olabilecektir. Geri çekilmelerde ise bugün için izlemeyeceğimiz ilk seviyeler 98,000 ve 97,000 seviyeleri.. ''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)